Januari 2013

130130

Vardagen rullar på med sjuka barn omvartannat... Vart regnigt och blött men ska visst frysa på igen fram mot helgen. Suck! Jobbigt väder, man blir så himla kall när det är så rått och fuktigt ute. Nä, tacka vet jag 10-15 minus!

Förut ikväll tog jag upp Aliyyah och satte sadel på henne för första gången /det hanns inte med när jag planerat det sist) . Hon tittade på mig och på sadeln och sa ungefär; Och? Jaha, ha du den där grejen på mig, vem bryr sig.

Cool flicka! Sen fick hon manen omflätad och fick gå ut till dom andra igen.

Danny rids nu varje gång tjejerna är här och uppför sig galant, Alex var till och med ute en sväng i skogen med honom häromdagen!

Vi får med största sannolikhet två arab-grabbar till som ska bo hos oss, från Kalbo arabstuteri. Två hingst-ungar jämgamla med Amazing som ska tränas ihop med honom inför årets utställningar. Ska bli så kul och spännande att ha dom här!

 

130120

Åh vilken härlig dag det varit idag! Kanske lite blåsigt om man måste gny på nånting, det nöp i kinderna emeelanåt...

Under förmiddagen red Alex en liten lektion på Danny i paddocken, Danny var busig till att börja med men sen varvade han ner och koncentrerade sig och då gick det fint! Efter det gjorde vi iordning Amirihe, Sissi och Puccini och red ut en sväng och det var himla roligt! När vi kom tillbaka reda Alex ytterligare en minilektion i paddocken, fast den här gången på Puccini och det gick betydligt lugnare och stabilare...

Tyvärr hann vi inte med Aliyyah idag för vi frös väldigt om tårna och behövde komma in och värma oss, men vi ska ta henne på onsdag istället.

När tårna tinat upp gick jag, Gabriella och barnen ut igen och snyggade till på Stora lösdiften; mockade med traktorn och fyllde upp med halm i ligghallen. Sen gick vi in igen och stekte pannkakor.

Så fort Ville har somnat ska jag bege mig ut en sista gång för idag och ta in hästar och ge alla kvällsmat. Och när jag kommer in är jag väl förtjänt av ett varmt bad och en god bok....

 

130119

Jahapp då var det nya året i fullgång. Men fin krispig snö, ca 2 dm, 10 minus och idag var det strålande solsken! Sånt här väder gillar vi! Ingen lera och fullt ridbart.

 

Det har varit lite si och så med min hälsa, åkte på en annan magsjuka i början på förra veckan... inte roligt men nu är jag fit for fight igen. Förra helgen firade vi vår store pojk Ville som fyllde hela 5 år! Tänk vad tiden rusar iväg... Vi körde en riktig kalas-dag och hade barnkalas på förmiddagen och släktkalas på eftermiddagen. Så vi var lite trötta och somnade tidigt allihopa.

 

Hästarna mår fint, Maggie börjar bli bra rund om magen och Sissi märker av sin dräktighet och tar det lite lugnare. Det är snart dags för lille Musse att flytta. Vi väntar bara på besked från transportören. När han flyttar ska Amazing få flytta till pappa Danny på lilla lösdriften. Danny har förresten fått en ny ryttare, nämligen Alex! Hon är helt såld och längtar till varje ny ridtur, nästa blir imorgon faktiskt.

Då ska vi även lägga på sadel på Aliyyah för första gången, ska bli spännande och se hur det går...

 

Jag var hos Kathleen och lånade skimmel och fotade halter häromdagen och ska snart lägga upp bilder på min nya kollektion som jag valt att kalla: Simply Black & White om det kan vara en lite ledtråd kanske.....