Februari 2013

 

130225

Vilken underbar dag och vilken magisk kväll! Månen lyser så klart och starkt att det nästan är lika ljust som på dagen... Och hästarna var på riktigt gos-humör. Alla ville bli kliade en långs stund så jag kom inte in förrän 22.30!

 

Igår var det full fart här. Ellinor tog sig an de stora hingstarna och red både Danny och Puccini, Alex och flickorna red Amirihe och Sissi och Ville red en sväng i skogen på Sissi med Alex (första gången han rider iväg utan mig! Stor pojk nu, stolt mamma...)

Sen kom Marina och Ida och fikade och Ida "löste in" sitt presentkort och designade ett eget halter till Sawoy som jag hjälpe henne att sy, det blev jättefint! Mysigt att ha er här allihopa!

 

    Ellinor kämpar med en samling på Puccini             Ville klar att ge sig ut på tur

 

Systrarna på favoritflickorna!

 

130222

Idag har vår hund Aska agerat polishund, på riktigt! Det började med att civilpoliser knackade på på dörren vid 7.30 imorse. Dom berättade att dom gripit fyra personer någon kilometer hemifrån oss och att vid gripandet lyckades två av "bovarna" smita ut i skogen. Dom misstänkte att dom kunde var i krokarna och bad mig hålla utkik. Den ene polisen gav mig sitt kort med klassiska CSI-ord; "ring mig om du ser några män eller nåt annat misstänkt." Och det blev just så. Jag lät hundarna vara ute för säkerhets skull. Och kanske en halvtimme efter dom åkt började Aska skälla som en vettvilling. Jag tittade ut och såg att hon och samtliga av stona stod och stirrade snett bort mot skogen bakom stallet. Jag gick ut men såg inget så jag gick upp till stallet och Aska följde med med rest ragg och mullrande stämma. När vi kom upp till paddocken drog hon före mig och blev grov i rösten, sprang tvärs igenom Puccinis skogshage, över berget och lät som hon ville döda nån. Jag såg ingen men gick in och ringde polisen och berättade vad som hänt. Han sa att det kanske kunde vara deras hundförare som sökte av området, men att dom skulle kolla upp det. Han ringde upp mig igen efter ca en halv timme och tackade för tipset och berättade att dom gripit en av busarna där i skogen som Aska skällde!

Man kan ju undra vad det var för busar för senare sökte dom av området med polishelikopter också...

Så vi har med andra ord en mycket duktig vakthund som verkligen lever upp till sitt rasnamn: Hovawart = Gårdsvakt

 

Annars har det varit lugnt idag. Blir inte mycket till träning när paddocken ser ut som en skridskobana. Jag och barnen åkte till Kathleen idag och mötte upp med Anna och Elias och tittade på Sara Holms hingst Tchaata Matisse (härligt vacker hingst, med underbara rörelser!) som står där för semin och stona med sina runda magar, samt gosade lite med favoriten Magnifique. Sen var vi bjudna till Maria med Frieserhästarna på våffla och kaffe, mysigt!

 

Tjocka Maggie börjar minsann känna av sin stora mage. Hon orkar inte riktigt äta upp sin frukost och har börjat sätta juver. Hon känns tröttare och står mycket och sover i hagen. Ska boostra henne med vitaminer nu tänkte jag. Längtar såå efter denna bäbis!

 

130219

Idag fyller vår älskade Linus 3 år! Det är inte klokt vad tiden går fort! Känns som härom veckan jag höll denna lilla snutt-bäbis i min famn för första gången.... Tråkigt är att min goding är sjuk, har hög feber och är hostig och förkyld. Inte roligt att vara sjuk på sin födelsedag.

 

Vädret här är då inte likt idag som det var för tre år sen och det är väl i och för sig bra, då var det nämligen värsta snöstormen i mannaminne! Nu är det knappt 3 minus och typ is överallt eftersom det regnade och töade ordentligt igår. Men andra ord ganska livsfarligt att röra sig ute.

Tur att stona kan gå ut i sommarhagen där det är bättre att gå på, Puccini har fått en ny hage vid huset som också är springbar, Danny går i Puccinis skogshage och där går också att röra sig. Billys hage är också okej, den sluttar så, så där rinner vattnet undan. Vill INTE ha några kolik-hästar pga att dom står stilla hela dagen.

Småhingstarna (Amazing, Gandorr och Gladiator) springer och busar trots att det är lite isigt, man kan ju alltid springa runt, runt in i ligghallen och ut genom den andra öppningen...

 

Som ni förstår så har dom anlänt, våra nya inackorderingar och dom är jättesöta och rara! Dom går tillsammans med Amazing och det funkar fint. Han får väl inte riktigt vara med ännu men det ger sig nog snart.

Vår lille Musse har flyttat till sina nya ägare och dom älskar honom! Han och dottern i familjen har hittat varandra och kärlek uppstod vid första ögonkastet, härligt!

  

130213

Vädret är just nu helt ljuvligt! 7-8cm lätt snö, ca 4-5 minus och strålande, värmande vårsol! Fåglarna kvittrade till och med idag! Och det var dagsljus till långt efter kl fem! Så synd att man inte har lov denna veckan, då hade jag varit ute och ridit med Alex idag istället för att sitta inomhus på jobbet.

 

Jag trodde jag klarat mig från förkylning men icke. Jag åkte på influensa med värsta ont i muskler och leder, sjukt ont och klen blev jag också. Jag som normalt sett, enkelt bär omkring på en 20kg höbal i varje hand, orkade inte skära upp köttbitar till Linus utan att behöva vila armarna efter typ 3-4 bitar! Men nu är jag frisk igen!

 

Vår vovve Aska som bott hos fodervärd fram tills nu har flyttat hem till oss för alltid. Vi känner redan varandra då hon varit hos oss mycket under hela sitt liv och vi gillar henne verkligen. Hon trivs som fisken i vattnet med oss och att få vara en riktig gårds-hund. Hon tar sin uppgift på fullaste allvar och patrullerar (som Rajja visat henne att hon ska göra) och skäller och vaktar på allt som kan tänkas vara misstänkt. Hon och Rajja passar huset på dagarna och allt funkar hur bra som helst, som om hon alltid bott här. Vi ska gå kurs under våren och hon ska höftleds röntgas och förhoppningsvis ta sig igenom en korning och sen blir det valpar på nästa löp om allt går vägen!

 

Hästarna mår fint, Maggie börjar bli riktigt tjock nu som du kan se på bilderna. Tjejerna och Alex är här och rider flera gånger i veckan och Ellinor är tillbaks igen och ska träna Danny inför tävlingar till våren. Dags för grabbben att visa upp att han inte bara är en snygg blondin...

Till helgen ska Musse flytta till sitt nya hem och vi får hit två nya arab-gossar som ska bo här hos oss, inackorderade, inte inköpta.... Dom kommer också till helgen. Ska bli spännande att träffa dom!

 

Lite vinterbilder från i eftermiddags:

 

Tjocka Maggie! Iklädd lurvig vinterpäls....

 

 

Aliyyah och Musse

  

 

Doris "Isbjörnen"

 

Trippel M

 

 

130203

Då var vi inne i månaden som av småbarnsförädrar kallas "VAB-ruari" och det känns ju kul att vi tjuvstartade redan i slutet av januari. Men just nu är barnen och Morgan lite snuviga bara, nåt som jag klarat mig ifrån men tyvärr började känna av med halsont i morse... Vädret har i alla fall varit ljuvligt dom senaste dagarna, strålande sol och ca 5 minus. Hårt i backen med lite, lite pudersnö på. Perfekt!

 

Idag har jag sytt halter på förmiddagen och på eftermiddagen kom Alex och tjejerna och red lektioner. Först flickorna på Amirihe och Sissi som tränade skänkelvikning och tempoväxlingar. Dom var jätteduktiga! Tyvärr fick Amirihe att bock-ryck och Matte som red utan stigbyglar råkade ramla av och slog sig på armbågen. Vi håller tummarna för att det inte blev nåt allvarligt! Men hon var tuff och satt upp igen och skrittade med mig runt i paddocken efteråt. När tjejerna var klara var det dags för mamma Alex och Puccini. Det blev mest sits-träning i trav och galopp och Alex kämpade på och lärde sig oerhört snabbt, riktigt bra jobbat för att inte ha ridit lektion på 30 år! 

 

Och nu ska jag gå ut och ta in tjocka Maggie, de stora hingstarna och de minsta och servera kvällsmat till alla.

Hej så  länge!