Mars 2013

130329

Idag har jag, Alex och tjejerna tränat hästarna i en variant av löshoppning. Hinder i bredd istället för i följd, så som unghingstarna tränade igår. Billy fick hoppa med allihopa i grimskaft, det är så kul! Han är som en lydig hund!

Sen hoppade Sissi och efter det Aliyyah och Doris. Sist utan ryttare idag var Danny. Sen hoppade Matte Amirihe uppsutten och det gick jättebra, dom övar inför en tävling om ett par veckor....

Mathilda & Billy

  

 

Smilla & Billy, kolla hur väl-synkade dom är!

  

 

Alex och Billy tog också några skutt! Till och med högdräktiga Sissi var sugen på att hoppa i dag, trots magen

  

 

Doris & Aliyyah

 

 

Doris med luggen

   

 

Bus-fröknarna Aliyyah och Doris

 

 

Vackra Al Aliyyah, all natural och dammig!

 

 

Maggie hade vaxproppar nu ikväll när hon kom in i boxen. Förhoppningsvis kommer det en bäbbe inom ett dygn! Men man vet aldrig, Missy brukar gå med vaxproppar en vecka innan hon fölar....

 

130328

Nu är jag frisk och har varit det i hela 5 dagar!! Grattis till mig! Och det ska bli så skönt att ha påsklov i det här underbara vädret, hoppas nu att alla får vara friska...

 

Maggie kniper fortfarande och har idag gått över tiden 10 dagar. Och jag har med andra ord varit vaken minst en gång i timmen i ca 17 dygn. Det känns kan jag säga!

 

Vi fotade Matisse, Magnifique och Asia i mina halter och neck-collars i söndags och det var så roligt! Har inte fått alla bilder ännu men här är ett par smakprov i alla fall. Väntar med spänning på resten!

 

Tchaata Matisse

 

Magic Magnifique 

 

Tränade De Tre Musketörerna förut och tog lite bilder när dom hoppade. Det blev skuttande och hoppande och showande och dom hade såååå roligt. Amazing var dock för skiten för att få vara med på bild idag!

En liten bild-serie för att illustrera....

  

 

 

130317

Fortfarande inte bra. Är lite okej på morgonen men sen kommer febern igen framåt lunch. Och denna ofattbara orkeslöshet!!! Otroligt jobbigt att inte kunna gå från huset till stallet (kan det röra sig om 75-100m?) utan att få hjärtklappning och bli illamående av ansträngning..... Jaja det ger sig väl så småningom. 

 

Jag pallrade mig i alla fall iväg till Kathleen igår och lyssnade på Maurizio och Isabella (en annan duktig italiensk veterinär) som föreläste om fölning och semin och andra nyttigheter, och minglade med trevliga arabhästvänner som man inte ser så ofta och det var jättekul!! Fick ju se på Kathleens fölisar också och dom var fina, särskilt Wild Romance som var helt fantastisk! Och dom vackra gossarna Magnifique och Matisse visade upp sig i ridhuset och sånt kan man ju inte få för mycket av. Sen fick jag åka hem och bädda ner mig ett par timmar, var helt slut och febern tillbaka, men det var det värt!

 

Dagens "Att-göra-lista":

- rykta och lösträna De Tre Musketörerna (alltså ettåringarna Amazing, Gandorr och Gladiator) Check

- rykta och lösträna Missy, Aliyyah och Doris V Check

- Sissi och Amirihe ridas V Check

- tvätta Sissis svans V Check

- rida Danny V Check

- rida Puccini V Check

- fixa den trasiga kranslangen i stallet V Check

- laga den trasiga hölådan V Check

- mocka, fixa foder och vatten V Check

- mocka lösdrifterna med traktor V Check

 

Nu var ju min insats minimal dock, jag fixade De Tre Musketörerna och den trasiga slangen. Resten har Alex, Smilla och Matilda fixat och Morgan har gjort några grejer också. Tur man har så duktiga och coola hjälpredor!! Tusen miljarders tack!

 

När jag beställde grejer till mina Showhalters från England senast så råkade jag beställa special-kedjor i helt galen storlek. Kunde naturligtvis skickat tillbaka dessa inom utsatt tid, men virrig som jag är glömdes det bort. Men så igår kväll när jag satt och grejade lite med halterna så kom jag på att jag ju faktiskt kunde göra Neck-collars av kedjorna! Sagt och gjort och dom blev faktiskt riktigt snygga.... Nu ska vi försöka få till en photosession hos Kathleen med ovan nämnda skönheter som modeller.... Kan bli riktigt kul och säkerligen bra bildmaterial om solen är på vår sida!

 

Imorgon är dagen då Maggie ska föla enligt uträkningen. Idag har hon betett sig underligt i hagen. Hon har vallat iväg Sissi bort från flocken och ställt sig med henne och betat fjolårsgräs. Detta har hon gjort flera gånger. Vid några tillfällen har hon vallat runt Aliyyah också med då inne på grusplanen i lösdriften, till synes helt utan mål och mening. Konstig!

Hon hade ordentligt spända och fyllda juver imorse också men jag lyckades inte få ut nån mjölk. Igår kväll var den fortfarande ofärgad i alla fall. Ska kolla sen igen när jag ska kvällsfodra. Spännande i alla fall att det snart är dags!

 

130314

Jahapp då var man sjuk igen....suck! Ville insjuknade söndag natt med ordentlig magsjuka och jag fick förkylning. Ville kvicknade som tur var till under måndagen i takt med att jag blev sämre. Jag vaknade med feber tisdagmorgon. Blev sämre under dagen och min VAB-dag fick Morgan ta över och komma hem och ta hand om dom numera friska barnen. Onsdagmorgon vaknade jag vid 7.30 och fick rusa till toa. Magsjukan from hell hade drabbat även mig. Sprang, stapplade, vacklade till toa under hela dagen och fick över 39 graders feber..... Inte mycket med mig då. Är lite bättre idag och behöver i alla fall inte besöka toa mer än normalt men fortfarande feber och styrka som en 90-åring (om man bortser från min farmor då för hon är sååå stark på riktigt!) Morgan fick sin version av magsjukan from hell, nämligen magsjuka light, natten till idag. Han kräks 2 ggr under natten och är lite trött idag, sen är det bra. Är såååå avundsjuk på hans magsjuke-gener! Så nu har han slitit med hästar, kaninen, hönor och stall i flera dagar, stackarn! Jag bara måste bli frisk imorgon för jag vill verkligen gå på Maurizios föreläsning hos Kathleen på lördag!

 

Maggies bäbis har valt att stanna i magen, bra det när matte inte är stark nog att vara med och när det är så himla kallt ute!

Vaktar med kameran och har kolla minst en gång per timme hela natten. Tycker gott den kan vänta tills helgen i alla fall. Gör inget alls om hon går över några dagar heller, så kanske det hinner bli lite varmare igen...

 

Kattbäbisarna växer så det knakar, dom har öppnat ögonen och blir lurvigare och lurvigare för var dag. 

      

 

130303

Idag har varit en helt perfekt dag! ALLT har varit roligt och bra, inget krångel eller annat som stört. Solen har strålat från en klarblå himmel, över 10 plusgrader i solen, vindstilla och marken mjuk och fin!

Vi började dagen med att åka hela familjen till Vänersborgs vattenpalats där vi lekte, åkte vattenrutschbanor och simmade och hade jättekul.

När vi kom hem var Ellinor här och hade fint sällskap idag, nämligen mamma Britt, Mikael och en tjej till som jag glömt namnet på (förlåt!). Ellen red Danny och hoppade i paddocken, och han har aldrig hoppat så fint under ryttare förut! Duktig Ellinor och duktig Danny!

Aska passade på att sysselsätta sin "Uppfödar-matte" med att kampa med "stocken" och flirta till sig godbitar. Rajja bevakade våra cyklande barn så inte Aska skulle jaga dom och hon tyckte även att det var en viktig uppgift att vakta fikabordet så inte kakorna sprang iväg....

 

Sen när alla åkt fxade jag stallet och tog en härlig skogstur på min älskade Puccini med Aska som sällskap. Helt ljuvligt!

 

Min fina Maggie är tjock och ser ut att spricka snart. När jag tog in henne ikväll hade musklerna vid svansroten mjuknat och hennes juver var hårda av mjölk. Hon pustade hela tiden när hon åt sin kvällsmat som om det var uppförsbacke fram till krubban. Har lite koll på henne nu i kameran.....Det är ju trots allt "inom tiden" nu, bara 15 dagar kvar till beräknad nedkomst! Är så nyfiken/nervös/förväntansfull/längtar!!

 

Vi har ju fått kattungar också, tre stycken; en blå (hona) en bruntabby (hona) och en svart/vit harlekin (hane) så himla söta! Och populära, två är redan tingade och dom är bara 6 dagar gamla! Här är bilder på dom två dygn gamla.