Maj 2013

 

130523

Oj nu var det länge sen jag skrev! Fy mig!! Det har varit en hel del annat att fixa med på kvällarna så det har helt enkelt inte funnits tid... 

 

Men nu är i alla fall våren här på riktigt, hästarna går på betet, anmälningar till första utställningen är skickade, körsbärsträdet blommar och nästan ingen mockning! Jag ska backa lite och berätta om veckorna som gått.

 

Första maj kom Linda "Findus", Kathleen och Denise hit och hjälpte till att fotografera Black Magic, Puccini, Gandorr och Gladiator. Resulterade i några fina bilder på fölis, men Puccini kom inte riktigt till sin rätt. Jag har bara sett två bilder på Gladiator ännu så  det återstår att se om det blev nån bra på gossarna. 

Här är bilderna på Black Magic i alla fall:

  

 

 

(Påfyllt den 31/5)

Annat som hänt är att Aliyyah och Missy är betäckta med Puccini och Aliyyah är ultraljudad dräktig! Missy ska ultraljudas nästa vecka.

Aliyyah och Gladiator har åkt till Sweden Arabian Stud på en veckas intensivträning inför utställningarna, för Teresa som är här på visit. Hon är förövrigt väldigt sugen på att köpa en av kattungarna och ta med sig honom till Holland! Men vi får se hur det funkar med kostnader för pass, vaccinationer och sånt och flygresan.

Jag och Anna var och kikade när hon tränade i morse och det såg riktigt bra ut!

 

Nåt tråkigt hände här i tisdagskväll. Amirihe förlorade sin fölunge. Den har av okänd anledning dött i magen och hon fick inte ut den. Veterinär Isabella kom hit och vi slet i flera timmar för att få ut den. Till slut gick det och Amirihe rengjordes och behandlades och går nu på dubbel-kur penicillin och annat. Hon är ledsen och sörjer sin bäbis och eftersom det inte fanns något uppenbart själ till kastningen var vi rädda för abortvirus. Så hon har stått isolerad sen dess men i eftermiddag fick jag provsvaren och hon har inte något abortvirus eller annat herpesvirus heller! Skönt!! Så snart ska jag gå ut och ge henne hennes spruta och sen flytta henne till dom andra stona.

 

För övrigt utställningstränas det för fullt, halters tillverkas på varje ledig stund och solen skiner! Riktigt bra väder har det varit de senaste dygnen; regn på nätterna och sol och 25-26 grader varmt på dagarna! Perfekt för gräset! Men man får inte glömma ta in tvätten på kvällen bara...

 

Ganska mycket inför vår egen utställning också, sista anmälningsdagen var idag så det ska bli spännande att se hur många anmälningar det kommit in, Martina tar emot dem så jag får nog veta i morgon tänker jag.