Juni 2013

 

130630

Så rann även denna månad iväg utan att jag hann skriva särskilt mycket.... all min dator-tid har gått åt till att fixa med grejer på Arabhäst i Väst-sidan, på FB eller med foton.

Ska se om jag kan lyckas sammanfatta något sånär...

Hm... här förbereddes hästar för Turbo Star International C-show med träning, bad och klippning. Och jag sydde halters på löpande band kändes det som.

Vi åkte upp till Strängnäs den 14:de och tog med Aliyyah och Gladiator. Amazing skulle varit med men kvällen innan när jag badat honom och gjort honom jättefin och han stod i boxen och torkade medans jag badade Tore, hoppade han över boxdörren och slog sig på båda skenbenen bak så det blödde. Så han fick vara hemma. Dumma unge!

Jag jobbade som yttre ringmaster hela helgen och det var jättekul! Har nog aldrig haft så bra koll på vilka hästar som var med och poäng och placeringar!

Aliyyah visades i den största och tuffaste klassen, 14 ston av hög kvalitet. Jag tänkte att jag skulle bli glad om hon placerade sig 6:a i sällskapet och det gjorde hon! Trots att hon inte riktigt ville varken röra sig ordentligt eller ställa upp sig bra. Hon gillade inte sifferflickorna... Men för att vara hennes första show så är jag nöjd ändå!

Gladiator gjorde som han skulle men inget extra och visade inte upp sin fina trav. Tyvärr fick inte handlern till uppställningen heller så han fick inte jättebra poäng. Men vi tar nya tag till nästa show!

 

Annars lunkar livet på och Missy är ultraljudad dräktig med Puccini, Maggie är dräktig med Trussardi och Puccini har tillverkat fölisar med Marias welsh-sto och ett brunt sött helpolskt arabsto som varit här på betäckning.

 

Vi förbereder oss för fullt för vår egen show på Grevagården den 6/7 och skar börjar falla på plats och vi har många duktiga medarbetare och bra handlers till hästarna. Vi ska ha med oss Aliyyah, Gladiator och Puccini den här gången. Puccini var inte alls tänkt från början men det fanns inga äldre hingstar anmälda så han får följa med så det kan bli ett championat. Han är dock tyvärr inte i utställningsform snarare betäckningsform... Alltså alldeles för tunn!!! Men men, man får offra sig för konsten... 

 

Mina raringar till barn rider så fort tillfälle ges och lekar cowboys och indianer och ger sin hästar cowboy namn! Så söta!

 

Vi har också bestämt oss för att sälja våra unghästar Doris och Amazing. Vill vila lite från unghästträningar och inridningar och fokusera på dom som redan är inridna.

Så här är lite nya bilder på dom båda!

Stings Doris Day

 

  

 

Golden Amazing