Juli 2013

 

130730

Oops I did it again! År hemskt ledsen att jag blivit så himla kass på att uppdatera här! Måste skärpa mig....

Juli månad har varit väldigt fin, underbart väder (lite väl torrt bara....gräset växer inte..) och vår utställning på Grevagården var helt superlyckad! Trots domarstrul som gjorde att vi stod utan den tredje domaren 4 dagar innan showen. Men jag fick med god hjälp av halva europa, till slut tag i en amerikansk domare som kunde komma med så kort varsel. Han visade sig vara jätteduktig och trevlig! Så alla var nöjda och glada.

Vi bestämde oss för att byta handler också för att se om det hade betydelse för hur våra hästar visade upp sig och anlitade Mariana Eriksson och Amaury Justin. Dom kom hit flera gånger i veckan tre veckor innan showen och tränad ordentligt, och det gav helt klart resultat! 

Aliyyah blev tvåa i sin klass mot ston som värderats högt, med 91,67p samma poäng som vinnaren men vinnaren hade 0,5 p högre på typ!! Lille Tore (Gladiator alltså) vann klassen med 91,33p och blev sen Silver unghingstchampion!!

Puccini fick fina poäng han också trots sin kondition och att han knappt travade alls, 89, 33p hans högsta någonsin! (Den amerikanska domaren gav honom 91p!) Det räckte till en 2:a placering i alla fall och han avslutade dagen åt oss på ett strålande sätt! Lite bilder följer...

  

  

 

Den 22 juli tog hela familjen tåget till Överkalix och hälsade på Sarah, Jonas, Alva, Alexander och Alicia och sist men inte minst kalkonerna! Vi spenderade 4 ljuvliga dagar med denna underbart härliga familj och vi hade massor av skoj! Badade badtunna, bastu, i Djupträsk och i Kalixälven. Vi hälsade på hos Starbuck i Boden och han såg ut att trivas jättebra! Vi åkte uppåt ytterligare en bit och passerade då Polcirkeln och sen tittade vi på laxtrappan vid tok-vackra vilda Jokkfallet. Vi åkte båt och vattenskidor också. Det enda som var lite jobbig var de mycket hungriga och ihärdiga knotten och myggen.... Fick med oss ganska många bett hem.. Barnen såg ut som om dom haft vattenkoppor! Morgan orkade räkna sina och kom upp i 99st!

Nu väntar vi på att Norrlänningarna ska komma förbi och hälsa på oss i början av augusti! Ska bli sååå skoj att träffas igen!