Augusti 2013

 

130810

Idag fyller jag 40 år! Vuxen alltså? Nja, på pappret kanske men man blir väl inte äldre än man gör sig, väl? Jag har haft en härlig dag som började med att barnen och Morgan väckte mig med sång, presenter och kaffe på sängen. Sen åkte jag och Aska till hanhunden (Kax) som är den tilltänkte fadern till Askas valpar, för ett parningsförsök. Funkade inte riktigt så vi gör ett nytt försök imorgon.

Efter det åkte hela familjen till Nordens Ark och mötte upp med min pappa, hans fru Gitsi och mina ljuvliga brorsbarn Ricard och Sandra. Vi fick se en massa spännande djur men bäst var nog Snöleopard-mamman och hennes 3 sanslöst söta ungar som kom ända fram till staketet och lekte och busade!

Efter detta var egentligen tanken att jag, Morgan och barnen skulle gå ut och äta på restaurang, men det började åska och regna och jag behövde byta hagar på hästarna och ge alla hö och mat, och mata hönor, kycklingar och katter också. Så jag tappade sugen lite. Kände inte alls för att gå in och göra mig i ordning och åka iväg... Blev hämt-pizza och tårta hemma i soffan istället! Mycket mysigare!

 

Måste bara berätta att vi haft familjen från Överkalix här i några dagar och det var jätteroligt! Vi var på Liseberg i onsdags och åkte karuseller så vi storknade, torsdagen spenderade vi bland hällristningarna i Tanum och sen på kvällen hade vi skaldjurs-skiva! Då kom även Anna (Flatön) med man och yngste sonen, Kathleen och Isabella (veterinären) kom också så det blev ett riktigt partaj. Vi höll igång och dansade fram till ca 03.30 och visade att åldern inte har någon betydelse alls för om man kan festa eller inte.....

Lite sega på fredags morgonen men lyckades ta oss samman fram på eftermiddagen och bjuda våra glada norrländska vänner på vårt fina glass-kafe i Ljungskile innan dom gav sig av mot Arab-riks i Vetlanda.

 

Det var allt för den här gången. Skriver snart igen!

 

130818

Nu är hösten verkligen här! Sol och regn och åska om vartannat. Men jag gillar hösten bara det inte blir fööör mycket regn. Det måste vara lite sol också, med så där hög och klar himmel och syrerik luft....

 

Idag har jag och Kathleen kört lille Amazing till sina nya ägare, Ingela Lindström och husse Markus Holst. Det är tredje hästen av mina uppfödningar som dom köper! Vi gillar visst samma typ av hästar.... Amazing gick på lastbilen efter lite strul, men när jag lockade med en hink mat kom de 25%:en ponny fram i honom och han klev snällt upp utan att bråka. Men åka ensam tänkte han minasann INTE. Vi kom inte mer än ner för vår backe förrän han försökte konstra och klättra över bommen. Bra med kamera i lastutrymmet! Vi vände och hämtade gamla trygga Missy i hagen som fick följa med som sällskap. Då gick det finfint!

När vi kom fram och lastade av fick han gå i en stor och härlig hage tillsammans med sin farbror Toffee (helbror till pappa Danny) och bok-kändishästen Diamanten. Ihop-släppet gick strålande och det kändes bra i hjärtat att lämna honom där.

 

130824

Idag var sommaren tillbaka och hälsade på, vi har haft ca 25 grader varmt och strålande solsken hela dagen!

Dagen började med grimma-grimskaft-träning med Magic ner till hagen. Han har nämligen tuffat till sig under sista halvan av veckan och gått sina egna väger på morgonen när vi ska ut i hagen. Igår morse var jag lite sen och hade bråttom och han bara vägrade följa med sin mamma så jag fick jaga in honom i hagen till slut, rätt så stressad och bara "lite" irriterad.. Men i morse var han så duktig så! Och super söt i sin turkosa grimma... Svårt att bli annat än glad när man ser denna ljuvliga unge försöka förstå vad jag menade när jag höll i honom i grimskaftet. 

 

Efter det var det frukost och sen tog jag och Puccini "Tegen-rundan" i förmiddags och det var ljuvligt. Puccini trodde dock att han var unghäst och skyggade och skuttade för väääldigt livsfarliga saker som tex en gammal rundbal utan plast, en parkerad liten lastbil, ett lock till en färg burk... Han som aldrig rör en fena ute! Brukar traska på som en gammal fjording. Men idag var det tydligen en hopp och skutt dag. Roligt hade vi i alla fall!

När vi kom tillbaka var det dags för lunch och sen grejade jag med stona. Borstade manar. Fick på nytt flugmedel och fyllde på vatten och kliade och gosade.

 

Sen sydde jag lite halter till en beställning och då kom Morgans bror Michel (han hyr lägenheten på gården av oss just nu) och frågade om vi skulle köra fyrhjuling en stund. Han var sugen att "klättra" upp för berget i skogshagen och det lät ju kul, och där har jag aldrig kört så visst hängde jag på. Eftersom hans fyrhjuling är några kubik större (och jag är lite fegare..) fick han köra först. Det var riktigt roligt! Så nu är jag lite mör i låren. Först fick ju håll-dig-kvar-i-sadeln-musklerna sig en omgång med Puccini och sen rätt kraftig klättring med 4-hjulingen. Garanterat träningsvärk imorgon alltså...