September 2012

28/9

 

Idag har det verkligen varit knas-väder! Ösregn och strålande sol om vartannat och ett par gånger samtidigt! Så här blev det då.... Stona fick gå i skogshagen några timmar och det gillade dom. Alla utom Sissi som höll sig på gräset.

     

Amirihe är färdigbetäckt och vi håller tummarna för att det tog sig, Missy har stått två gånger nu så där hoppas vi också att vi planterat en fölis till Carina också.

 

4-hjulingen är Morgans nya kompis och helt plötsligt är det inte alls lika mycket gny när han hjälper till med mockningen på lösdrifterna...Han har prövat både att skotta med snöbladet och tippkärran funkar utmärkt som skottkärra. Förut drog han ett gyttje-race uppför backen inne på Lilla lösdriften så lera och hästbajs sprutade omkring honom, till barnens (och min) stora förtjusning!

 

22/9

 

Jahapp då har man blivit med 4-hjuling då! Med tillhörande tippkärra och snöblad. Bra att kunna muta sambon när man vill ha en ny häst.... Nä, skämt åsido, den kommer nog till stor användning här, ska testa den i morgon och använda den som "skottkärra" och mocka ligghall+grusplan på stora lösdriften, nu när jag inte kan köra vanlig skottkärra. 

Men jag har faktiskt span på en arab-dam i Danmark också, som jag ska åka och kolla på snart....

 

Idag har vi betäckt Amirihe med Danny och förhoppningsvis påbörjat tillverkningen av Jonnas fölis! Hoppas Missy också börjar brunsta snart.

 

Hittade lite bilder i kameran på våra rara kattungar som jag tog för någon vecka sen.

 

Lunch!                                                                     Undrar vart chauffören är?

 

 

Middagsvila med stora-syster

 

20/9

 

Hej hopp i Lingonskogen! Nu är det definitivt höst, idag har det varit så kalla vindar att barnen fick ha mössa på sig ute.

Har ställt Puccini och Danny i sina vinterhagar nu och Billy ska också installeras i sin vinterhage i helgen för vi behöver börja köra ut gödsel. Stona går på både lösdrift och gräshage än så länge.

Vi hade hovslagaren här i fredags och hon fick fixa iordning en framhov var på fölisarna för att hovarna gått sönder av det blöta vädret. Så nu har dom varsitt hov-bandage men verkar inte ha ont för dom brallar och busar och det är full fart hela tiden! Ska testa om Rajjas hundstövlar passar på hovarna för det underlättar i så fall väldigt mycket om vi kan slippa byta bandage varannan dag... Blir betydligt billigare också för det går åt en och annan wet-wrap-rulle trots att hovarna är små.

Sara (det var hemma hos henne som Toffee har gått på bete) var här och red lektion på sin Connemara-valack Garban också och hjälpte mig med att hålla hästar under tiden hovslagaren var här och det är jag mycket tacksam för! Tusen tack Sara!

 

Vi hade besök i söndags av två härliga tjejer från Värmland som ville ta en titt på våra hästar och detta besök resulterade i att dom ville beställa varsin fölunge till nästa år. Så igår var veterinären här och ultraljudade Missy och Amirihe för att kolla om det var möjligt att betäcka fortfarande och det var det så nu är dom igång-sprutade. För hoppningsvis kan vi börja betäcka under helgen eller i början av nästa vecka.

 

Frieser-Maria var här i söndags också och levererade 2 st värphöns, så nu är det bara ett par silkeshönor och en tupp som saknas. Kanske ska vi ha två värphönor till för att säkra ägg-inkomsten också.... 

 

Fick mail från Elisabeth (som köpte Starbuck) idag och han gör stora framsteg i ridningen! Han rids i alla gångarter både i ridhus, paddock och i skogen. Hon lastar honom och åker och tränar i ridhus med honom själv utan problem. Snart ska han börja hoppa under ryttare och jag har blivit lovad bilder, så man kan ju inte låta bli att längta tills dess! Känns så skönt att han till slut hamnade i rätt familj!

 

Nu ska jag ut i rusket och fixa hästarna för kvällen.

 

12/9

 

Och nu är Toffee också såld! Han har flyttat till Ingela Lindström och Markus Holst som Golden Angelo bor hos, så nu busar han med sin halvbror! Ihop-släppet hade gått finfint och dom kommer nog ha väldigt roligt tillsammans.... Fick förresten ett par nytagna bilder på Angelo i hagen, av Ingela härom dagen, så här ser han ut idag:

 

I måndags fick vi några av våra hönor; 2st dvärg Cockin + tupp, 1 Peguan + tupp. Dom är installerade och verkar trivas!

 

Igår fick jag nytt gips så nu kan jag böja armbågen och det är jätteskönt!!! Når då fram till nacken så jag kan sätta upp håret, kan nästan borsta tänderna med högern och kan bre smörgåsar med höger igen. Underlättar en hel del....

 

Nu börjar det verkligen bli höst så snart är det väl dags att ta hästarna från beteshagarna och stalla upp dom i vinterhagar för vintern. Med allt regn så trampar dom sönder en hel del. Men jag hoppas vi kan ha dom på gräset veckan ut i alla fall. Det är skönt att slippa mockningen med armen gipsad...

 

9/9

 

Nu är Musse såld till Susanne Fröderberg i Norrköping och ska bli avelshingst hos henne i framtiden, och tillverka vackra palomino-araber!

 

Idag har vi varit på simskolan med Ville som vanligt på morgonkvisten och sen har vi eller ja, mest Morgan faktiskt, snickrat en hönsgård. För imorgon kommer de första av våra kycklingar!

Sen kom chip-märkar-Maria och gjorde ID-kontroll och ryckte raringarna i svansen och stack mina bäbisar i halsen! Nödvändigt ont det där.... Men nu är det gjort och dom förlåter mig säkert om några dagar.

 

Våra, förhoppningsvis, nya stalltjejer var här på besök förut, dom verkar vara himla bra och trevliga tjejer och kommer tillbaka om en vecka och ska rida lite och kolla lite saker och rutiner.

 

Imorgon kommer Anna (Flatöns Araber) och ska hjälpa mig att plantera lite växter och jordgubbsplantor. Och jag ska hjälpa henne att klippa ihop en film på en av hennes unghingstar. Ska bli skoj!

 

Förresten så har jag skrivit resumè om april-månad.....

 

7/9

 

Härligt väder idag men inatt blåste det och regnade så jag vaknade flera gånger. Puccini och Billy fick stå inne, Danny fick stå i lilla lösdriften och ston fick gå in på stora lösdriften. Men idag är det som sagt härligt igen!

För en stund sedan blev det klart att Mr Muscle ska säljas! Så nu är han reserverad åt Susanne Fröderberg.

 

Jag och Miccan var iväg hos Jenny på Hostagården och fyndade i hennes gårdsbutik; 1st vattentråg till hönsen 20kr, 1st mattråg till hönsen 50kr, 1st vattentråg till kommande kycklingar 15kr, 1st regntäcke 50kr, 1st bomullstäcke 40kr. Suveränt!

Så nu måste vi bygga färdigt ute-hönsgården i helgen så Anna kan ta med sig våra kycklingar på måndag när hon kommer. För övrigt ska vi chip-märka fölisarna, två nya stalltjejer kommer hit på besök och ett par kompisar också någon av dagarna.

Och nu vill Ville och Linus att jag ska plocka äpplen åt dom från äppleträdet, fina äpplen utan svart på, säger Ville. Bäst att göra som man blir tillsagd!

 

5/9

 

Japp då var den fixad, detta är min nya blogg-sida!

Hej och välkomna tillbaka alla ni som troget läste och följde livet på vårt stuteri! Hädanefter kommer det finnas en Första sida till nyhetsbloggen där varje månad har sin egen länk. så då är det bara att klicka på den man vill läsa, om man vill se det senaste eller gå tillbaka och kolla lite äldre grejer. Jag tänkte skriva lite kort om viktiga och roliga händelser från de tidigare månaderna då inte bloggen funkat också.

 

Dagen som idag har varit solig men blåsig och sjukskriven med armen i gipspaket, tog jag det ganska lugnt under dagen, tills Marina, Ida och Tindra kom på eftermiddagen och hjälpte mig att rida Danny och Amirihe. Marina red Danny och det gick strålande! Han har inte haft ryttare på ryggen sen i juni och inte efter vi tog bort hans vargtänder. Han tyckte det var störtkul och frustade och arbetade glatt! Flickorna hade roligt med Amirihe och bäbis fick också vara med och bli borstad och grejad med. Det gillar han....

 

Nu ska jag gå ut och hjälpa Morgan med det sista med hästarna så skriver jag mer snart igen!