Oktober 2012

31/10

Regn regn och åter regn.... Men igår var det fint! Amelia har varit här måndag och tisdag och grejat med hästarna och fotade mig och Puccini igår denna vackra höstdag! Ska lägga upp lite bilder här sen men resten hamnar på Puccinis egen sida.

I söndags kom Kathleen och Denise och hjälpte mig att klippa Aliyyah lite och filma henne en stund i paddocken. Så här blev resultatet: http://www.youtube.com/watch?v=3L4rM6JABJ8&feature=share 

 

Marina och Ida kom och red Sissi en tur och tog med Amelia och Doris på släp en runda i ösregnet, tappra tjejer! Amelia red Amirihe en stund i paddocken innan och var lagom genomblöt när hon sen gick in och värmde sig i lägenheten...

 

Och som sagt så fick jag mig min första ridtur sen mitten av augusti igår! Ljuvligt att få spendera en timme på ryggen av min älskade vackra hingst!! Som jag längtat! Imorgon tänkte jag ta Danny på en sväng också, det har jag också längtat efter...

Klicka på bilden för att se fler bilder på oss!

 

27/10

Lika härlig dag igen! Och idag kom hon hit Al Aliyyah. Hon hade varit supercool på hela resan och lugnt stått och tuggat i sig hö, dom hade inte ens märkt att det stod en häst i transporten, och det känns ju bra. Så vi släppte ut henne till stona direkt och det gick fint. Amirihe jagade bort henne ett par gånger och naturligtvis kunde inte Maggie vara sämre men sen återgick dom till hötuggandet och Aliyyah fick vara i fred. Då vågade sig Amazing fram och båda visade sina vackra halsar men tyvärr stod dom i motljus så det blev ingen bra bild :(

Men jag tog några andra så håll tillgodo så länge.

 

Amazing är väldigt nyfiken på denna nya tjej i hagen...

 

Doris hälsar Aliyyah välkommen

Imorgon kommer Kathleen med sin super-klippmaskin och ska hjälpa mig att klippa hennes ansikte och så ska vi ta lite bilder.

För övrigt så rullar det på, ska ut och om en stund för det är hingstarnas träningsdag idag, och låta dom använda muskler och hjärna en stund innan vi tar kvällen. 

Ska sopa ur på hö-logen också för det kommer ett nytt lass imorgon förmiddag. Eller kanske inte. För jag har fått inflammation i armen pga att jag tränade den för hårt i tisdags (typiskt eftersom jag fick klartecken att rida igen med den nya kortare skenan på..) och eftersom jag och barnen bakat bullar och chokladbollar idag kanske det räcker med träning... Morgan kan nog hjälpa mig i morgon med det.

 

26/10

Blandat väder sen sist men inatt kom äntligen riktig frost! Härligt att komma ut på morgonen och marken är hård och solen skiner och det andedräkten ryker..... Hoppas nu det får fortsätta vara torrt och kallt så all geggemoja försvinner från hagarna.

I lördags var jag, Kathleen, Findus och Maurizio på Madde amatörutställning i Örebro och där var det kallt, regnit och blött men stämmningen var hög och alla hade roligt ändå! Jag hade ett litet bord och sålde halters och tillbehör. Det var roligt och sen fick jag låna några minisar (American Minature Horse) av Grasscorners stuteri, som modeller för de min-halters jag sytt upp. Så här söta var dom:

Grasscorners little Miss Sunshine född -12

 i metallic-rosa halter med kristaller

   

                 Arions Destiny Gold Charm                   MCC Weavers Dancer        Airons Destiny Gold Charm

              Iklädd klarblå/silver med strass           metallic-turkos med kristaller   metallic-turkos med kristaller

 

På lördag kommer vår nya arab-flicka hem! Snälla Jette och Simon från Amlet Arabians kör hit henne åt oss. De ska bli så spännande, jag bara längtar att få se henne röra sig i vår paddock och att få klippa hennes lurviga ansikte och se vad som finns där under....

 

15/10

 

Nu är regnet tillbaka igen, suck! Men igår var det ganska okej, kom en skvätt på förmiddagen men klarnade upp hyfsat under dagen. Jag och Ville var på simskolan på morgonen och sen kom det folk och köpte katt.

Efter det dök Marina och Ida upp och red lite hästar. Först Danny och sen red Ida Amirhie, Ville på Sissi och Linus på Missy och jag och Marina fick promenera med. Vi tog en tur på grusvägen (våger inte ut i skogen nu när det är älgjakt!) och alla hade mysigt men stoltast var Linus, det var hans första riktiga ute-tur, roligast hade fölisarna som skuttade omkring oss hela tiden och tröttast i öronen var nog Marina eftersom Ville bestämde sig för att berätta sitt livs historia för henne! När vi kom tillbaka travade alla en stund i paddocken och Ida galopperade Sissi lite grann också.

 

Dagen som idag har varit en vanlig vardag hos oss, jobb, hämta på dagis, ge hönsen mat och klappa dom lite grann, barn ramlar i leran, mamman tappar vattenslangen och blir blöt på hela benet, middag, kvällsmat, vika tvätt och lägga barn och nu om en liten stund är det äntligen dags att natta hästarna.

 

12/10

 

Solen fortsätter att skina och nu har det blivit kallare, med minusgrader och frost på nätterna. Hästarna börjar bli vinterlurvigt goa och lille Musse har fått en alldeles ljuvligt härlig päls! Den är så mjuk och len att när man kör näsan i

den är det som att gosa med en plyschteddybjörn....

I onsdags var jag och Anna från Flatöns araber, i Danmark och tittade på vår nya docka! Ett vackert arabsto med spännande stamtavla. Al Aliyyah är född 2008. Vi längtar tills alla papper är i ordning och hon kommer hem till oss!

Här är lite bilder på henne som jag lånat av Jette och Simon Parmo Nielsen, Amlet Arabians

 

Al Aliyyah

 

Laheeb Ibn Washa

FS Eternal Flame

Kubinec

Temptress

Washa

Shalom

Warissa

Ma-Ajmala

Jacardo

Esteem

Jashana

Mekka

El Mokari

Maralik

 
Pappa Laheeb ibn Washa                                                 Mamma Ma-ajmala
 
Farfar FS Eternal Flame                         Farfars far Kubinec
 
Morfars far Esteem (Puccinis farfar!)
 
Annars rullar livet på här på gården och i helgen ska det grejas med tömning av gödselstan, träning och avmaskningar och annat som behöver göras. Jag längtar otroligt mycket efter att bli av med gipset så jag kan få rida igen! Suck!
 

6/10

 

Vilken härlig höstdag det varit idag! Strålande sol från en klarblå himmel! Verkligen skönt efter allt regnande. Själv har jag legat sjuk i värsting-förkylningen som går på mitt jobb ända sen måndagskväll. Kvicknade till i morse och kunde vara med ute och njuta av dagen. Vi började förmiddagen hela familjen, med att ta en tur till Nordmarks på vår nya 4hjuling, men ingen var hemma så vi åkte hem igen. Ville cyklade vissa bitar, resten åkte han bak med mig.

   

När vi kom hem var barnen sugna på att rida så det var bara att plocka upp en halv-ren Sissi från hagen och börja borsta. På med western-sadeln idag och sen turades gossarna om att rida i paddocken. Linus travade ordentligt för första gången flera lång- sidor och han skrattade så han kiknade varje gång.

Ville fick en liten ridlektion och övade på att svänga, göra halt och att sätta igång igen.

Det är helt fascinerande att se på när han och Sissi övar. Den lille killens hjälper kan ju inte mer än knappt märkas genom den tjocka westernsadeln men när han skall göra halt klämmer han åt med dom små låren och lutar sig lite bakåt och hästen stannar direkt. Han behöver inte ens ta i tygeln! När han ska fram i skritt igen trycker han (inte sparkar!) med sina smala vader och smackar lite och hästen börjar skritta, sänker sitt vackra huvud och tar ett perfekt, lätt stöd i handen, stoppar bakbenen under magen och samlar sig och arbetar i form. Sen gör han sitt bästa för att hålla ordning på höger och vänster och hålla händerna på rätt sida manken och Sissi försöker att förstå åt vilket håll hon ska gå, och när allting klaffar gör hon små fina volter och vänder som han ber om. Underbart samarbete mellan barn och ponny! Tänk om en och annan ridskola fick se nåt sånt här! Inget ryck och slit, inget sparkande i magen och inget spö....

 

Sen passade jag på att ta upp resten av stona och lösträna dom i paddocken och samtliga damer plus bäbisarna fick hovvård i form av lite raspning där det behövdes (inte helt lätt med gipsad arm....) ny bomull+tjära i olika håligheter och tjära i förebyggande syfte på alla ballar (nja.. inte alla ballar, bara dom som sitter i anslutning till hovarna) och strålar. Fick passa på när alla var torra och fina om fötterna, dom dagarna har varit lätträknade senaste månaderna! Och vädret ska ju hålla i sig så imorgon är det hingstarnas tur.

 

             Sissi står och sover hos sin husse när jag fixar Doris hovar.            Gosingar!!