December 2012

 

121229

Regn, snö, regn, snö, regn...suck! Bestämma sig kanske?

 

Nu är det inte mycket kvar på 2012 och man får väl säga att det var ett bra år trots en kall och regnig sommar. Fick fina fölisar, fått sålt alla som skulle säljas till underbara hem, och äntligen fick jag fixat min trasiga arm som faktiskt börjar bli sitt gamla vanliga jag igen. Tråkigast i år var nog tyvärr julen.... Vi fick nämligen vinterkräksjukan hela familjen. Som tur i oturen drabbade mig och Morgan värst, kvällen innan julafton. Som vanligt så slår kräksjuka ner mig fullständigt så jag hade dessutom feber i flera dagar.

Men nu är vi friska igen och satsar på Nyår istället. Då kommer Kathleen och Michael hit och tar med sig Denise också, så ska vi äta 3-rätters och dricka skumpa!

Jag har grejat med en ny collection Showhalters som jag tänkte presentera snart. Ska låna några häst-modeller hos Kathleen, för jag behöver skimlar.... och kanske någon svart....

Så letar du efter något nytt till säsongen 2013, håll utkik här och på min FB!

 

Vi spanar nu framåt på ett spännande 2013 med bland annat Maggies föl e. Magic Magnifique, Sissi och Bills första bäbis, Amirihes och Dannys andra fölis, Arabhäst i Väst`s Internationella C-Show och mycket mer!

Gott Nytt År

från oss alla, till er alla!

121217

Och nu är det is, halt och smutsigt överallt för det har regnat och töat i flera dagar. Tråkigt! Jag vill ha snö!!! Hoppas det kommer mer innan julafton i alla fall.

 

Jag har ont i näsan. Lyckades med en ganska klantig sak igår kväll när jag skulle ta nässpray innan läggdags. När jag stoppat in pipen i en näsborren och tryckte till så slant jag och körde upp pipen långt upp i näsan med bra kraft så jag det började blöda. Det rann blod ordentligt ur näsan i säkert en kvart! Och gjorde rejält ont.... Så jag är lite svullen på sidan av näsan idag och det gör ont ända upp i ögat. Klantskalle!

 

Nu är det snart jullov, alla julbord är avklarade och helgen som kommer ska bli så mysig med julpynt och skink-kok. Uppersittar-bingolotterna är inhandlade och om en liten stund ska jag och barnen göra julgodis och pepparkakshus.

 

Idag har vi varit hemma för dagis har stängningsdag så vi har varit ute hela dagen, mockat och skottat undan med traktorn på stora lösdriften. Och elever från min skola kom hit efter lunch och vi sågade ner lite granar och julpyntade i stallet. Puccini blev borstad och pysslad med och alla hästar och kaninen fick granar att gnaga på. Avslutade med att fika med glögg och pepparkakor.

 

121210

Snön ligger vit på taken, endast tomten (och jag) är vaken.... Just nu har vi ca 30cm snö och -6o ganska behagligt, om det inte hade varit för att det blåst isvindar idag. Men jag har ändå inte varit ute så mycket för jag har dragit på mig en halsinfektion som gjort att jag har fruktansvärt ont i halsen och har tappat rösten. Lämnade barnen på dagis i morse och sen åkte jag hem och la mig i min varma säng och drog täcket upp till hakan och sov 4 timmar. Sen har jag hällt i mig åtskilliga mängder varmt te med massor av honung så nu känns halsen lite bättre.. Sitter med kvällens sista kopp nu och hoppas den ska göra att jag kan jobba imorgon. Har tusen saker att göra och har helt enkelt inte tid att vara sjuk.

 

I lördags var jag, Alex, Smilla och Mathilda ute med Sissi och Amirihe och tolkade i snön, och hade vansinnigt roligt! Vi turades om att rida hästarna och galopperade så snön yrde! Länge sen jag hade så kul på hästryggen! Efteråt släppte vi lös Danny i paddocken och tog bilder (se hans bildgalleri) och busade med honom. Sen var det pappa Puccinis tur och han lekte och hade tok-roligt i snön han också. Det blev några riktigt fina bilder på honom med! (se hans bildgalleri)

Som den här tex.... är sååå nöjd över den, ett sånt här foto tar man "once-in-a-lifetime"

 

  

Snälla Anna kom och hjälpte mig att raspa lite på nästan alla hästarna idag, tur att man kan hjälpas åt ibland och byta tjänster med varann när det svider i plånboken och armen är skadad (överanstränings inflammation igen och en sena som inte vill ligga på plats utan hoppar fel och fastnar hela tiden)....

Det är inte roligt att betala hovslagare flera tusen precis innan jul, åtminstone inte samtidigt som hö ska betalas. Nu klarar hästarnas fötter sig ett tag till. Tack Anna!

 

121203

Jippiii! Äntligen kom vintern! Med massor med snö och minusgrader! Just som jag höll på att få en vinter-depp kom snön och räddade mitt dåliga humör med sitt vackra vita, fluffiga, härliga täcke! Här hos oss kom snön och las sig på backen onsdagkväll och det var verkligen lokalt. Jag och Anna var på en föreläsning om inälvsparasiter (Normalt?!? Betala för att nån står och visar grotska bilder på krälande maskar inne i olika tarmar... Kanske om man är häst människa...) i Tegneby på Orust. Där regnade det. När jag kom till Varekil snöade det, men inget la sig. 10 min senare stod jag på färjan i Svanesund när Morgan ringde och frågade hur det gick. Vaddå undrade jag som var ute och körde med sommardäck. Det är tjockt med snö hemma, blev svaret. Oops! Och mycket riktigt, när jag kom av färjan på fastlandet låg det snö så man inte såg vägen. Sakta men hyfsat säkert tog jag mig hem och där var det skottningsdags så mycket snö låg det!

Och på den vägen är det, och mer har kommit. Nu har vi väl ca 12-13 cm och det snöar nu igen -9o kallt och vindstilla. Myyyysigt! Och ännu mysigare är det efter man varit ute hos hästarna på kvällen att komma in till en sprakande brasa i kaminen...

Alex och tjejerna var här och red som vanligt i veckan och i fredags när snön kommit fick dom en riktig köld-knäpp och tossade sig när dom red! Men det gick bra och alla hade roligt.

 

I morse öppnade jag till en av sommarhagarna och stona och fölisarna fick springa ut där och det blev en riktig cirkusuppvisning, bockningar och bakutsparkar så snön yrde. Race i full fart med schyssta tvärstopp och rullningar om vartannat. Svårt att hålla sig för skratt....

 

Schysst strömavbrott det blev precis när jag satt och skrev det här. Märkte inget först för jag satt i Villes säng och väntade på att han skulle somna och där var det redan mörkt, men när jag skulle spara såg jag att nätet försvunnit. Gick ut ur hans rum och det var bäcksvart överallt. Visade sig att ett träd eller nåt ramlat över en el-ledning i Grötån. Fick gå ut till hästarna och kvällsfodra med pannlampa. Sånt kan ju vara en enda ynka liten baksida med snön.... det och att man måste bylsa på sig väääldigt mycket kläder innan man ger sig ut i -10o......

 

Här är lite bilder från i lördags:

Billy Bus

Vinter-morgon