120323

Vilket ljuvligt väder! Synd att man legat inne hela dagen med maginfluensa.... Men är på bättringsvägen så jag håller tummarna för att vädret stannar kvar.

 

Vi har fått tillökning här hos oss, 5 st rara kattungar med spännande färger. Jag har svårt att färgbestämma dom då en är svart på huvudet och silverfärgad på resten av kroppen, en är nästan helt svart men silverfärg på baken och bakbenen, två är helt svarta och en är silver-brun-tabby. Ska fota dom i helgen och lägga upp lite bilder. Dom blir två veckor gamla på söndag.

 

Maggies "pojkvän" Magic Magnifique har anlänt till Sverige och jag blev blixtförälskad när jag träffade honom! Han har det absolut perfekta arabhuvudet! Bättre än så går inte att avla fram. Här är lite bilder på honom när han mellanlandade i Tyskland på väg hit.

 

 

 

Annars rullar allt på här med träning och förberedelser inför hingstvisningen nästa helg. Nu måste jag fixa middagen!

 

120304

 

Nu har jag så mycket damm i näsan att jag kommer snyta ut en hel grusplan de närmsta dagarna.... Men annars gillar jag också våren!

Men gott folk, palomino är ingen bra vårfärg.. inte för att de andra inte är leriga, men det syns inte lika väl på dom. Danny hade jobbat in en fin lerinpackning och var missfärgad till oigenkännlighet! Han så snarare ut som en skäck än Palomino efter jag hade ryktat klart. Suck! Men sen bar det av ut i skogen! Och det var riktigt rolig, jag galopperade min kära lilla ponny för första gången och det är en härlig upplevelse. Framförallt som den INTE resulterade i att jag hamnade på backen, faktiskt hände ingenting annat än planerat, alltså bara en härlig, sansad galopp i lätt uppförslut i skogen. Vi klättrade också och han var sååå duktigt hela ridturen!

 

Starbuck fick också en tur idag, dock inte med mig på ryggen. Jag hade honom sadlad och tränsad och hängde på honom i paddocken, men eftersom jag var utan medhjälpare kändes det dumt att sitta upp i fall det skulle hända nåt. Så vi tog en skogspromenad vid hand efteråt i stället, i full mundering. Och det tyckte vi båda var mysigt och roligt!

 

Igår tog jag en skogstur på Amirihe med Maggie som handhäst och klättrade först i lite backar och sen galopperade vi härliga snabba galopper på grusvägen, det var vansinnigt roligt, tjocka Amirihe var het som en galoppör så Maggie fick allt ta i för att hänga med.

 

Och så stor-mockning idag, alla boxar, ligghallar och lösdrifter. Så nu är jag så mör i kroppen (som en och annan tapper Wasa-lopps åkare känner sig nu också skulle jag tro...) så jag ska lägga mig i ett varmt bad och mjuka upp mig innan det är sängdags.

 

120227

 

Efter två veckor av "sjukskötserske-arbete" där jag tagit hand om mina tre grabbar när dom haft influensa och magsjuka har jag själv insjuknat... Inte så farligt än så länge, feber och värk i kroppen men tillräckligt för att hålla sig i sängen. Annars är livet som vanligt här hos oss, solen har tillsammans med en massa regn och blåst tagit bort all snön men idag tar den revansch och det har snöat hela dagen.

 

Träningen av våra hästar är fokuserad på de tre som ska ut först i utställningsringen nämligen Billy som gick igenom veterinärbesiktningen inför hingstvisningen utan anmärkning och ska visas för införande i kvalitetsboken den 1/4, Maggie och ev. Danny ska visas på Arabhästens Dag den 20 maj. De andra underhållstränas.

 

Belindha börjar bli riktigt bäbis-tjock om magen, men löshoppade glatt och bockade och studsade runt i paddocken i veckan. Lilla Doris var också med och löshoppade fint för första gången!

 

120205

 

Burr, nu har kylan slagit till ordentligt! Vi har haft 17-18 minusgrader på dagarna och ännu kallare på nätterna! Men idag har det inte varit lika kallt, hållit sig runt 10 minus och det har snöat stora flingor hela dagen.

Jag har inte fått så mycket gjort denna helgen för jag har legat med feber sen i fredags. Inte roligt men nu känns det bättre. Så Martina och Morgan har tagit hand om hästarna, ja Kajsa har ju varit här och skött om sin älskling Amirihe då också förstås. Men ingen annan träning har blivit av. Mest haft ork till att ladda upp lite bilder på Facebook..

Förra helgen däremot var desto mer. På lördag förmiddag var hela familjen ute på promenad och hade pick-nick i skogen. Pulkor packades och Rajja och Billy fick följa med. Sen bar det av på klätter-runda!

På kvällen fick jag och Puccini till ett roligt dressyrpass och allt var sådär perfekt så det kändes som jag red med tankeöverföring! På söndagen red både Kajsa och Jossan lektion och sen fick Yvonne ta en runda i paddocken på Puccini hon också. Det var kul!

Starbucks träning går framåt, Maria har nu fått sitta upp helt vanligt på ryggen på honom och vi skrittar omkring i paddocken i lugn och ro. Han är jätteduktig!

Doris och Toffee promeneras tillsammans i skogen och övar på trafikvana. Dom är också duktiga och snälla!

 

Vi har troligtvis två lediga stallplatser på lösdriften inom kort, om någon är intresserad.

 

120114

 

Då var det nytt år igen och vi ser fram emot ett härligt år i år med fölungar, unghästutbildning, ridlektioner, hingstvisningar och utställningar.

Vi började det nya året med att välkomna en nykomling till vår sto-flock nämligen lilla Doris Day. Hon är ett Welsh Mountainsto född -11 och givetvis Palomino och med bläs och fyra vita strumpor. Just nu väldigt lurvig och långhårig men så här ser hon ut, vår söta lilla docka:

  

Starbuck fortsätter sin utbildning och har nu även haft ryttare på ryggen, nämligen Maria Davidsson. Bilderna är från första uppsittningen och imorgon är det dags att träna igen och ta det ett steg längre om allt flyter på som det ska. Starbuck var cool-lugn som alltid och brydde sig inte alls om att ha henne på ryggen!

  

 

 

 

 

111210

 

Idag har jag slitit och mockat alla hagar, boxar och lilla lösdriften! Puh, vem behöver gymkort....

Vår vackra lilla Penny har flyttat hemifrån idag, lyckliga Veronica Fransson trotsade vädret och kom åkande från Nybro utanför Kalmar idag och tog med sig söta dockan hem! Hoppas den långa resan gick smärtfritt... Lycka till från oss!

 

Ikväll longerade jag Puccini och Billy med hinder och det tyckte dom var roligt och skuttade lika mycket mellan hindrena som över dom. Sen släppte jag små-pojkarna i paddocken och dom skötte sig själva och hoppade fram och tillbaka utan att jag ens behövde vara i paddocken. Lille Toffee hoppade helst det höga hindret som låg på 85cm! Efter hoppningen och raceandet fick den lille raringen komma in i stallet och träna på att stå uppbunden i mittgången och bli ryktad, och han var sååå duktig!

 

111205

 

Nu är det vinter och kallt här hos oss och på vädret pratade dom om snö i natt...

Jag och Martina har löshoppat hästarna ikväll och det tyckte samtliga var roligt! Förut idag fick Sissi ta premiärturen med vår nyinköpta rockard och det gick fint, hon travade glatt på med spetsade öron.

Igår fick vi hö och sen var jag och Linus och hämtade kraftfoder så nu är det bunkrat inför julen. Skönt i fall det nu kommer snö också. Annat som hänt är också att Penny är tingad och allt går som det ska åker hon på fredag eller lördag. Och att vi ska få en ny lite fölis hem till oss.... Ett Welsh Mountain-sto, palomino med bläs och strumpor! Men hon kommer inte hem förrän det flyttat några hästar, vi har ju lite ont om plats som det ser ut nu...

 

Och nu till Häst-pratar-rapporten: sammanfattningsvis så var det en väldigt häftig upplevelse! Jag har alltid varit lite skeptiskt till sånt där och tänkt att dom är väl lite som spå-tanter, ställer ledande frågor och sen återberättar vad man sagt... Men icke! Emelie berättade saker för mig som jag redan visste men hon OMÖJLIGT kunde ha en aning om, och jag var medvetet väldigt förtegen, ställde ett fåtal frågor som var tillräckligt luddiga så hästen skulle förstå men inte hon... och fick bekräftande svar! Så jag hoppas att hon kan komma hit fler gånger för jag skulle vilja att hon pratade med flera av hästarna. Nu tog hon Billy och Sissi denna gången och det var mycket intressant och spännande att höra vad dom hade att säga.

Det var allt för idag, nu ska jag gå ut och kvällsfodra!

 

111118

 

Men nu är jag nästan frisk! Lite ont i halsen och hosta kvar. Sitter och nattar Ville med datorn i knät och ska snart gå ut och natta hästarna. Denna helgen är verkligen fylld till bredden!

Imorgon skall vi fixa i ordning ute för vår käre granne Björn kommer med grävmaskinen och ska gräva en större parkering och en liten väg till "Lilla röda traktorn"s nya vinterhus på söndag. Hästar ska tränas och hållas lektioner, men mest spännande av allt är att hästpratare Emelie Cajsdotter kommer och ska prata med två av våra hästar! Emelie har skrivit böcker, bland annat "Alla kungens hästar" från den tid då hon jobbade med Kung Hussein av Jordaniens arabhästar utanför Amman. Det ska bli en mycket intressant upplevelse för jag har aldrig tidigare varit med om detta och aldrig träffat en hästpratare förut. Jag återkommer med rapport......

 

111113

 

Och jag blev liggandes sjuk ända till i fredags, då jag äntligen var feberfri! Denna helgen har vi slitit ordentligt. Jag och Martina har svettats och kämpat och tömt ligghallen på lilla lösdriften och det var en bedrift, tro mig! Tack Martina för hjälpen!

Men vi har hunnit med att filma Belindha inför försäljning också. Klicka på VIDEO för att se filmen. Det går även att se bilder på henne på hennes egen sida, klicka HÄR för att komma direkt dit.

 

111107

 

Usch ligger i sängen med influensa, har varit sjuk över en vecka och trodde jag var på bättringsvägen i helgen men fick tillbaka feber och halsont igår kväll. Suck! När jag var ute hos hästarna i morse kändes det som att det luktade snö ute..

 

Men i helgen var vi i alla fall iväg på årets sista utställning med ridklasser för Welsharna i Lerum. Och min älskade duktiga Ville red sin första tävling lördagen den 5 nov! Han var så fin och duktig trots att han fick rida Belinda istället för Sissi som han tränat med hemma. Han ville dock inte trava så mycket som man skulle och kom 5:a av 5 men var nöjd för han fick en fin grön rosett och ett par strumpor! Och mamma fick ju springa med och var tvungen att ha kjol och kavaj och hatt, tack Sandra för att jag fick låna min utrustning av dig! Nåt som är lite roligt är att detta ställe är min gamla ridskola och här i samma ridhus red jag min första tävling också! Även den dressyr.

 

Vi hade med oss Py Gustafsson och Johanna Davidsson på tävlingen också och dom skulle rida Sissi och Belindha i varsin klass. Dom var jätteduktiga och kämpade på. Tack flickor och mammorna för all hjälp!

 

Py & Belindha                                     Johanna & en lånad ponny

 

Danny fick visa upp sig också och vann sin klass med fin kritik och silverplakett, vackra gosse!

 

Det var ju lov vecka 44 och då hade vi en jätteduktig PRAO hos oss som heter Amelia Rydberg. Hon jobbade och slet, borstade hästar och red och löstränade. Och fotograferade! Ska lägga upp lite av hennes bilder i ett eget galleri när jag får tid. Och tack så mycket för de fina presenterna!

 

Martina har bytt lite hästar här och Soli har flyttat och Petter (Eclipse) är tillbaka och bor hos sina gamla kompisar på lilla lösdriften.

 

Josefin rider lektion varannan söndag och hon blir duktigare och duktigare för varje gång! Sist red hon Amirihe och fick övat på både trav och lite galopp.

 

111015

 

Burr nu börjar det närma sig vinter, flera minusgrader på nätterna och långt in på förmiddagen. Men vi är glada så länge det håller sig soligt och klart, det är så vackert med alla höstens färger! Hästarna är nu placerade i vinterhagarna och hösten är ett faktum.

 

Hänt sen sist:

Fölisarna har börjat stå inne själva utan mammor i box på nätterna och dom är jätteduktiga och nu det går till och med att leda ut dom i hagen på morgonen i grimma och grimskaft utan att vi trasslar ihop oss fullständigt.

 

Kapone har flyttat från oss och vi saknar honom, han har varit en vecka på Onsala Arabians och ska fortsätta hem till Mallorca och värmen på måndag. Det blir skönt för honom, han som fryser när det är 10 plusgrader...

 

Jag och Kapone säger farväl innan vi åker till Onsala Arabians där han ska stå i väntan på hemtransporten

 

 

Frammme på Onsala där jag fick träffa Isvind också!

 

Jag har laddat upp Dannys film nu äntligen klicka HÄR så kan du se den direkt.

 

Idag har jag ridit dressyr på Puccini så vi kommer nog ha träningsvärk båda två imorgon är jag rädd. Maggie blev longerad i tömkörningsgjord och gummisnoddar för första gången ikväll och hon var jätteduktig. Provade att bocka av sig gjorden ett par gånger men när det inte funkade så jobbade hon vidare utan protester. Nästa gång ska vi se om det går att spänna gummisnoddarna litegrann.

 

110921

 

Nu har vi börjat stalla in för vintern. Hingstarna går i gräshagarna på dagen men står i box på natten. Valackerna bor på Lilla Lösdriften och stona på Stora Lösdriften. Ikväll flyttade även vår rara lilla kanin Filur in i stallet igen, han har bott ute på gräsmattan hela sommaren. 

 

Alla kattungar är sålda och vi önskar alla nyblivna kattägare lycka till och hoppas våra mysiga missar ska ge er glädje och kärlek! 

 

Träningen är i uppstartad igen. I alla fall för hingstar, valacker och ungston. Det är vad jag hinner med just nu. I söndags var jag på ridtur i skogen med först Puccini och sedan samma tur med Danny, Det var Dannys allra första ridtur i skogen helt själv utan sällskapshäst eller människa till fots, och han skötte sig utmärkt! Matte är så stolt! 

Igår longerades Starbuck med sadel inkl stigbyglar, för första gången och han brydde sig inte ett dugg. Inte ens när han galopperade. Jag bankade och smällde med lädren och han hoppade undan i nån minut sen accepterade han och stod still från båda håll, så duktig, en gosse till som gjorde matte stolt!

Och sist och faktiskt minst så satte jag på den breda tömkörningsgjorden på Billy och spännde den och longerade, och han blev lite rädd men lugnade sig snabbt och gick med på att gå på volt men inte längre bort än typ 2m från mig, för det är läskigt att hantera den hemska gjorden på egen hand för långt från tryggheten nära matte. Detta är stora framsteg med tanke på att han tidgare blivit så rädd och fått panik när denna gjorden kommit på att han hyperventilerat, kastat sig, stegrat mm. Alltså ännu en grabb som gjorde matte stolt!

 

110915

 

Nu har jag varit i skapar-tagen och producerat en film på Danny och gjort två egna reklamplanscher på Danny och Starbuck.

Länk till filmen kommer strax men den finns på min Facebook om du vill se den nu.... Här är i alla fall planscherna:

 

 

110902

 

Nu är verkligheten som vanligt igen, jag har börjat jobba heltid, barnen är inskolade på dagis och betet börjar ta slut. Vi var på treårstest förra helgen med Danny och han skötte sig kanonafint! Han gjorde allting rätt och var så lugn och cool att folk frågde om han verkligen hade kulorna kvar! Tyvärr var det återigen ett underligt arrangemang med regeländringar och bedömningsändringar under dagen, precis som förra gången när vi var på en fölbesiktning som arrangerades av samma förening. En domare hotade mig med diskvalificering för att jag hade plastsnutt på spöt, och sen visade det sig att man visst fick ha det och att det var vid halvblodsbedömningar som det inte är tillåtet. Suck!

 

Idag skall jag visa Blixtra åt Sandra på Backamo och Bondens Dag. Det är kallblodsutställning och vi håller tummarna för att vädret skall vara på vår sida och inte börja regna!

 

Våra härliga kattungar är nu leverensklara och skall annonseras, om du är intresserad så hör av dig snarast! Ska läggga ut lite bilder under helgen.

 

Linda Findus Svensson har gjort reklamplanscher till oss på Penny och Toffee och så här blev dom!

 

 

 

110809

 

Det går långt mellan gångerna så här års.....Ursäkta mig! Sommaren rinner iväg och nu känns det nästan som att hösten kommit. Morgan har börjat jobba och jag börjar nästa vecka. Det ska bli skoj faktiskt, har tjuvstartat lite och köpt nya möbler till vårt kontor och varit där och möblerat...

 

Vad gäller hästfronten så är våra ston, alla utom Missy som är sent ombetäckt, ultraljudade och konstaterade dräktiga! Så om allt går vägen får vi 1 Amirihe/Danny-bäbis, 1 Sissi/Billy-bäbis, 1 Belindha/Billy-bäbis och 1 Missy/Puccini-bäbis nästa vår. Och förhoppningsvis är Aenke (Frieser-stoet som bor här) också dräktig och då blir det fem fölisar i hagarna!

 

Penny och Toffee växer och skall fotas och filmas i dagarna och sedan annonseras till försäljning.

 

På Arabhästens Dag gick det bara fint, Danny vann sin klass med fina poäng och Maggie likaså!

 

Danny tränas nu inför 3-års testet i Billdal den 28 aug. Vi löshoppade i förmiddags och han studsade glatt och enkelt över en 1m hög och 1m bred oxer. Vi ska åka och träna i ridhuset hos Kathleen på Black Arabians ett par gånger också, eftersom testet ska hållas i ridhus.

 

Och imorgon fyller jag år, ännu ett år äldre men så länge det inte känns är det väl ingen fara! Ska bli gott med smörgåstårta...

 

Ska på barnkalas idag också, Morgans systerson Walter fyller 6 år idag så det blir tårta idag med, nam nam!

 

110714

 

Oj vad länge sen jag skrev nu! Har haft fullt upp med ridläger, midsommar, utställningar och planering inför Arabhäst i Västs årliga Arabhästens Dag med tillhörande amatörvisarutställning. Men nu har jag en liten stund över för avrapportering...

 

Vi har ju haft vårt ridläger i år också och det var jätteroligt i år igen! Det kommer en egen sida om det senare.

 

Fölisarna växer och mår bra, vi var anmälda till utställning med Toffee men den blev tyvärr inställd. Belindha är utlånad till familjen Davidsson och rids av Johanna varje dag. Sara och Alicia rider ibland, och då tar dom ut Sissi och Amirihe. Maggie är hemma efter säsongens "träningsläger" och myser och gosar med sina hästkompisar. Danny har haft ytterligare två ston här på betäckning och det gick bra. Puccini har tappat i vikt efter alla sina ston och går på "fet-diet" nu. Kapone är numera valack och mår finfint, han går tillsammans med Starbuck som fortfarande är kvar här. Hans nya ägare har "gått upp i rök"....

 

Och så är det alltså dags för Arabhästens Dag! Jätteroligt men slitigt. Vi ska ha med Maggie och Danny för visningen och Belindha skall vara ponnyridningshäst. Det är 24 hästar anmälda så det ska bli spännande att se hur det går i år. Vi har Benny Freme och Cecilia Bourghardt som domare och vi skall vara på Ljungskile Ridklubb. Allting startar kl 10.00 på söndag den 17 juli så välkommen dit och se vackra hästar, häftiga riduppvisningar, prova att sitta på en riktig cowboy-arab och kasta lasso, köp lotter och vinn fina priser, shoppa hästprylar eller bara ta en fika. 

Vi fotade Kapone hans sista dag som hingst och så här blev ett par av bilderna.

 

 

Maggie och jag var på Blommeröds internationella B-show och det gick bra. Hon dick 87,67p och 19-19-19 på typ resp. 9-19-18 på huvud & hals och det är inte illa! Däremot blev det inga superpoäng på kropp eller rörelser då hon fortfarande är lite tunn och inte ville trava mer än typ 10 steg... Men hon stod jättefint så tack Davidi, vår vikarie-handler! Här är ett par bilder, det kommer fler på hennes sida så fort jag hinner....

 

 

 

 

110616

 

Nu har jag äntligen sommarlov! 8 veckors semster är inte alls dumt.... Så nu tänkte jag få till lite mer ridtid och sätta igång med Danny på riktigt. Jag och Amirihe var ute på en ljuvlig kvällstur igår och galopperade så tårarna sprutade av vinddraget, härligt!

Imorgon skall Maggie visas i Norge men vi hade ingen möjliget att följa med så vi håller tummarna hemifrån istället. Här är lite bilder från Strängnäs, förresten. Tyvärr fick jag ingen bra uppställnings- eller springbild.

 

Tog lite bilder på fölisarna härom kvällen också, precis när solen nästan gått ner och lyser sådär varmt och guldigt så alla färger nästa känns overkliga....fast Toffee ser så där ut även i dagsljus...mycket underlig färgtoning på honom just nu.

    

 

  

 

Puccinis två fina Welsh-ston har åkt hem färdigbetäckta, Billy har ett sto kvar här, lilla WM stoet Malva. Missy är färdigbetäckt också, men Sissi vill fortfarande inte gå i brunst.. Amirihe har gått om och betäcks igen.

 

110606

 

Nationaldagen firades hemma i lugn och ro i kvalmig åsk-värme... Var lite sliten efter helgens äventyr i Strängnäs, där vi visade Maggie och Danny på Turbo Star Interntational Show. Det gick finfint för Danny som fick 87,44p och vann stort över tvåan som fick 79p! Roligt var också att Enrico visade honom åt mig. Grejen var den att jag åkte med Danny till Black Arabians förra söndagen för att Enrico skulle hjälpa mig med lite uppställningsträning, och Enrico blev så förtjust i Danny att han erbjöd sig att träna honom en vecka och visa honom åt oss på utställningen! Så jag slapp ifrån klippning, tvätt och packning och allt som hör till och behövde inte ens köra honom upp! Och det var väldigt roligt att se honom visad eftersom jag alltid visat honom själv förut och bara sett bilderna efteråt.

 

Så här såg han ut, men det kommer fler bilder i hans Galleri sen:

 

Maggie fick inte lika fina poäng, hon var nervös och spänd och tyckte domarna var väldigt läskiga när dom gick omkring med sina block. Hon ville inte trava riktigt heller. Men hon kom på 6:e plats med samma poäng som femman och vann en säck foder och en rosett. Bättre tur i Norge och förhoppningsvis har hon vant sig lite mer då. Jag tog kort med Annas kamera på Maggie då mina batterier var dåliga, men det kommer upp bilder så fort jag fått CD-skivan på posten!

 

Idag har det anlänt två welshston sektion C till Puccini, en guldfux och en svart, jättefina flickor! Det ska bli spännande att se vad det kan bli för avkommor, kan bli riktigt bra tror jag....

 

Amirihe är färdig-betäckt och vi väntar fortfarande på att Missy och Sissi ska gå i 30-dagars brunst men dom vägrar, så om det inte kommit igång till på torsdag ska vi spruta i gång dom. Det blir sena fölningar ändå, men det är ju inte mycket att göra åt tyvärr.  

 

Nä, nu ska jag ut och göra färdigt en hage, nu när det äntligen börjar bli lite svalare!

 

110524

 

Då var det dags för nästa omgång ston! Puccini fick hit ytterligare ett arabsto igår som vi skall betäcka idag och troligtvis kommer det även ett Quartersto och ett Welshsto till honom också.

Danny betäckte Amirhie igår och det gick bara fint. Belindha är färdig och nu håller vi tummarna för att det tog sig!

Fölisarna växer och det är full fart oavsett väderlek.... Dom är så himla söta!

Tog lite bilder på dom förut när dom busade i hagen.

 

Har Missy fått två bäbisar?!

 

 

Toffe står fint!

 

Creme-babies

 

110520

 

Puccinis ston är färdigbetäckta och har åkt hem, och nu börjar det bli dags att betäcka våra egna ston. Först ut i brunst är Belindha och hon skall betäckas med Billy och vi fick till första språnget idag.

 

För övrigt var jag och Martina och hälsade på Maggie idag och hon börjar bli riktigt fin! Tog lite bilder och filmade en snutt. Filmen är inte klar ännu så håll till godo med bilderna!

   

  

 

Jag fotade fölisarna idag också, här är lite smakprov. Dom har fått varsin egen sida här på hemsidan idag. Klicka på bilderna för att se mer!

   

Golden Miss Moneypenny                      Golden Sweet Toffee

 

Och vi löshoppade som vanligt, idag var det dags för 4-studs och det gick kanon med alla. Båda fölen var med idag och var så duktiga så!

  

Penny och Toffee

 

110514

 

Så var vår snygging Starbuck såld, till en riktig hopp-familj och det känns så himla bra och att han verkligen hamnat rätt. Han skall stå kvar här till mitten av juni ungefär då hans nya familj håller på och flyttar. Sen får Moah och Marlene hem honom till sin nya gård i Strömstad och förhoppningsvis föds där en halvbror till honom nästa år....

 

Nu har vi fått fler ston på besök, denna gång är det två stycken damer till Puccini. Ett palomino-russ och ett brunt arabsto. Cela har åkt hem färdigbetäckt och vi håller tummarna för att det tog sig.

 

Och äntligen har regnet kommit! Det började i eftermiddags och håller fortfarande i sig, det behövs verkligen!

 

Vår lilla Aska var på  MH-test idag och det gick bra, hon tog sig igenom med hedern i behåll, duktigt vovve!

 

Rare lille Toffee har då fått en påhittig hjärna. Han hittar på hyss var och varannan dag som tex att bada hela sig i badkaret i hagen, krypa under tråden och hälsa på Kapone eller stå med framhovarna i saltstenshållarna i boxen för att se över box-kanten. Men han är ju så söt att det är svårt att bli arg på honom! Så igår fick han vara med på löshoppning för att aktivera sin hjärna utan att göra hyss.

 

Imorgon är tanken att Aenke, Egbert, Amirhie och Belindha skall bege sig till Marias stuga (nja.. en hage utanför tomten...) i Grötån och gå på bete där någon vecka så länge gräset räcker. Så idag har vi "möblerat" om ordentligt i hagarna så att flera beten läggs i vila nu när regnet kommit, så att gräset kan växa ordentligt.

 

110508

 

Och nu har vi haft premiär på betäckningssäsongen! Först ut var en tjej till Billy, shettis stoet Cela. Vi gjorde ett försök igår men hon var inte riktigt redo så det blir ikväll igen.

 

Fölisarna växer så det knakar och blir finare och finare för varje dag! Båda har hunnit med att bli verkade första gången och var jätteduktiga!

 

Alla hästar är nu släppta på bete och nu vill vi ha regn så att gräset växer också....

 

Maggie gör fina framsteg på träningen och har gått upp i vikt igen och ska definitivt vara redo till Strängnäs. Vet inte om jag skrivit det förut men vi har i alla fall anmält även Danny till Strängnäs så det skall bli en spännande helg!

 

Här är lite bilder från dressyrtävlingen och på Oskar när han rider lektion mm.

    

Alicia och Amirihe på dressyrtävling på Ljungskile Ridklubb

 

Jessica och Belindha på dressyrtävling på Ljungskile Ridklubb   

 

 Sara och Belindha tränar trick, bugning

 

 

Oskar och Belindha har lektion, cavaletti för första gången.

 

110503

 

Oj, vad det har varit mycket nu! Har inte hunnit med att skriva här alls... Så nu skall jag försöka mig på att uppdatera. I fredags hände en del, nämligen så fölade Missy vid 7.30, ett vackert palomino sto-föl som skall heta Golden Miss Moneypenny (efter James Bonds sekreterare) och vi kallar henne för Penny. På bilderna är hon ca 5 timmar gammal.

  

 

Senare på eftermiddagen hade vi löshoppningspremiär. Vi körde våra "grabbar" eftersom Amirihe och Belindha tränade dressyr inför tävlingen. Martina kom med sitt halvblod Garson och Sandra med Blixtra. Här är lite bilder.

                       Blixtra                             Puccini                                   Billy                                      Danny

                                   Garson                             Petter & Starbuck               Blixtra och grabb-gänget

 

I söndags var Alicia och Sara på Ljungskile Ridklubb med Amirihe och Belindha och tävlade dressyr. Det var första tävlingen för båda hästarna och dom skötte sig fint! Belindha blev ganska stressad på banan och Saras storasyster Jessica startade istället. Men vi fick avbryta programmet efter en liten stund för Belindha tyckte det var väldigt obehagligt att vara i ridhuset helt ensam och ville inte samarbeta. Så Jessica gick runt med henne lite i lugn och ro innan dom utgick.

Amirihe och Alicia genomförde två program, och det gick fint. Dom var ganska spända båda två men så blir det ju första gångerna, så det är bara att öva mera på att åka på tävlingar! Kommer bilder lite senare...

 

Sissi`s fölis har också fått ett namn, äntligen. Det var lite lurigt att komma på något eftersom han överraskande föddes Buckskin och mina uttänkta "palomino-namn" inte passade alls. Jag ville ha något namn som passar med hans söta uttryck, hans gräddkola-färg och som börjar på bokstaven S eftersom alla Sissis föl skall göra det. Så till slut bestämde jag mig för att han skall heta Golden Sweet Toffee, och vi kallar honom för Toffee. Här är ett lite bilder på honom 3 dagar gammal.

   

 

Oskar tränade som vanligt igår, måndag och gör fina framsteg varje gång. Denna träning var det dags att prova cavaletti och lite balansövningar såsom "Jorden runt" mm. Det gick jättebra, men Belindha var lite trött efter helgen så det blev en del skritt över bommarna... men det några gånger fick dom till det! Kommer bilder lite senare....

 

110424

 

Glad Påsk på er alla!

 

Och vi fick en liten påsk-present av påskharen, nämligen en rar hingstunge! Sissi fölade till sist, 3 dagar över tiden och hon klarade sig själv utan problem. Lite spännande att han är Buckskin, så nu är det dags att skicka färganalys på Sissi. Hon är väl Perlino hon också som det ser ut....

Här är lite bilder på raringen.

   

 

Vi har firat påsk med allt vad det innebär, ägg, påskris, släkten och annat trevligt. 

  Världens sötaste Påsk-gubbe!     Det är lite trixigt att måla ägg...                         ...och att pynta påskriset.

    

Men idag har varit en rid-dag. Inte för mig men för hästarna, och alla har gjort framsteg! Alicia red Billy igen och travade flera varv i paddocken utan problem och då hade vi ändå en del störning eftersom Belindha stod uppbunden vid stallväggen vilket plockade fram hingsten i honom. Jag får fortfarande springa med men det är inte långt borta att dom klarar sig själva.

 

Sen var det Belindhas tur att visa vad hon går för, Jessica var här och hälsade på och red henne en stund för att se hur hon kan hoppa med ryttare. Det gick fint, hon är lite osäker ibland och vägrar men med uppmuntran och tålamod hoppar hon snyggt över med luft emellan.

 

Sen var det Dannys tur, Jessica var ju bara tvungen att sitta lite på honom det har hon längtat efter sen han föddes! Och hon fick den äran att galoppera på honom som första ryttare, det var inte riktigt meningen men traven liksom rullade över i galopp en bit på långsidan. När hon var klar var Linus sugen och fick sitta lite...

 

 

 

 

110417

 

Vilken härlig helg! Våren är här och Arabhäst i Väst hade en lyckad utställningsclinic med Andreas Nehm från Tärenäs Arabstuteri på Konungsberg igår. Puccini var med som "modell" och jag körde dit honom redan på fredagkväll och passade på att träna dressyr för Bertil när vi ändå var där. Så nu har jag väldigt mycket träningsvärk... 

 

Nyss var jag och hälsade på Maggie och tog lite bilder. Hon är nu helklippt och det fanns en vacker flicka inunder all päls! Hon har tyvärr gått ner en del i vikt och är lite väl smal, men det har varit stressigt på anläggningen i helgen med många nya hästar, och hon går säkert upp igen när hon landat lite mer. Jag kommer att dokumentera hennes utveckling med info och bilder framöver. Så här ser hon ut just idag:

  

110414

 

Idag har vi kört Maggie till Black Arabians of Sweden där hon skall stå i träning inför utställningssäsongen. Tränaren Enrico Baudissard och hans fru Sonia började arbeta direkt. Jag lämnade en lurvig, vår-dammig häst där vid 14-tiden och tog sedan med mig familjen och hälsade på igen vid 17.30 och hittade ett klippt, tvättat och sminkat arabsto i boxen där jag lämnat Maggie! Och det var min Maggie....kände knappt igen henne utan all päls i ansiktet.. Enrico tyckte om henne och sa att hon var lik pappa Magnum (som han träffat i verkligheten....) att hon har lång vacker hals, stora ögon och bra kropp och överlinje. Han gillade hennes trav och tyckte om att hon har så mycket karisma och utstrålning. Han sa att hon var en Show-häst! Ska bli väldigt spännande att se vad han kan göra med henne!  Ska ta med mig kameran nästa besök och dokumentara förändringen.

 

Idag har Missy fått kristaller på juvret så då fölar hon nog om ca 2 veckor, om hon följer sitt mönster vill säga! Det vet man ju aldrig med ston..

 

110412

 

Sissi bara lurades, ingen fölis ännu....Suck dessa ston!

 

Den största nyheten just nu är att vi var på Hingstutställning för Welshar i lördags den 9:e och det gick över förväntan! Billy fick guld och vann först klassen och blev sedan Hingst Champion sektion A! Den engelska domaren tyckte däremot att Danny var för gracil och arablik (inte oss emot!) så han kom tvåa av två deltagare. Men bättre lycka nästa gång då kanske eftersom det är en arabhästutställning som står på tur för honom.

 

  

Killarna undersöker sina priser

 

Vår Champion!

Jag vill också passa på att tacka mina duktiga medhjälpare/hästskötare Maria, Alicia och Sara som var jätteduktiga och till stor hjälp hela dagen, TACK!

   

 

Tyvärr missade jag att packa ner extra batterier till kameran, så det blev bara denna bild på Danny. Billys klass var först och batterierna tog slut redan i uppsmlingsringen...

 

Vi har haft smygpremiär på löshoppning och testade lilla Belindha, och hon var superduktig! Här hoppar hon 1m och som du ser är det gott om luft emellan...

 

Oskar har sina lektioner varje måndag och han lär sig snabbt och går verkligen inför det. Igår red han på Belindha för första gången (har haft Amirihe förut) och det gick jättebra! Sara har kommit tillbaka och rider och grejar tillsammans med Alicia så nu är det mycket fniss i stallet igen och det gillar vi!

 

110331

Nu är det inte långt borta med Sissis fölunge! Hon har haft vit mjölk ett par dagar och igår kväll började den bli tjock och gul. Så hon står mest inne (vill inte gå ut..) och rastas i paddocken några timmar på eftermiddagen.

 

Vi har fått besök hos små-hingstarna nämligen Martinas söta unghingst Petter (han heter egentligen Eclipse) som ska vara här för avvänjning från mamma i några veckor. Det går jättebra och han har funnits sig väl och busar med dom andra.

 

En annan rolig nyhet är att i måndags red först Ville flera varv i paddocken på Billy efter att jag tränat honom vid hand och senare på eftermiddagen upprepade vi proceduren fast med Alicia på ryggen och det gick alldeles utmärkt! Han höjde inte ens ett ögonbryn utan traskade lugnt omkring och svarade fint på hjälperna för halt och skritt. Det enda som var lite läskigt var när hon skulle sitta av, då gick han några steg åt sidan först men stod sedan stilla tills hon stod på marken.  

 

Nä nu ska jag gå ut och ta in Sissi igen och hoppas att fölisen ploppar ut ikväll!

 

110328

 

Måndag igen, min sista mamma-lediga måndag! Jag skall börja jobba 3dagar/vecka från och med nästa måndag och det ska faktiskt bli riktigt roligt. Morgan ska vara hemma med pojkarna och ha det skönt fram till midsommar och sen är det sommarlov och då är jag ju hemma igen.

I helgen har våra raringar varit hos Farmor och vi fick egen tid och passade på att greja med hästar och iskogen och var på bio på lördagkväll, vilket vi inte gjort på ca 3 år!

Danny fick komma ut på sin första ridna skogstur i skritt och trav, i lördags och det gick jättebra. Det var ganska halt i skogen så jag fick hoppa av och på några gånger med det var bra träning det också. Vi hade med oss Maria och Egbert som stöd och sällskap men Egbert var på tårna och ville inte gå först så Danny fick axla ansvaret och vara den coola hästen.

När vi kom tillbaka fick jag prova Egbert i paddocken och han är väldigt utbildad i akademisk ridkonst så jag fick snabba instruktioner av Maria och fick till lite Spansk skritt, piaff och stegringar. Ganska nöjd faktiskt för att vara första gången...Och väldigt sugen på att lära mig mer, det var riktigt roligt. Ska nog försöka få kommit iväg på någon kurs framöver...

Så är såg det ut!

                      

                                    Stegring                                Karate-spark (använde dom sånna här i krig månne?)

Försök till Spansk skritt

 

Här är lite nya bilder på vår älskade Rajja. Hon har börjat löpa nu och hanhunden Åssi kommer hit på lördag och ska tillverka lite valpar. Vi hoppas att vi har turen på vår sida denna gång och att det blir många valpar!

  

 

110320

 

Så var Nisse såld och har flyttat till Lotta och hennes familj i Västerlanda och vi önskar dom alla lycka i framtiden med vår bäbis! Och som betalning fick vi inte pengar utan ett vackert litet Welsh Mountain sto på 8 år som heter Belindha.

Så här ser hon ut:

 

Även våra rara kattungar är sålda och de två sista flyttar imorgon. Det var stor efterfrågan och jag fick ett 20-tal telefonsamtal och lika många mail, så en flyttar till Munkedal, en till Uddevalla, en till Borås och en till Lidköping. Lyckan till alla nyblivna bäbis-ägare och hoppas att våra små raringar skall skänka glädje!

 

Vi har kommit igång en hel del med lektioner också, Alicia rider på fredagar och Oskar skall börja på måndagar. Maria och hennes syster rider när det passar in. Det är så roligt att se alla jobba hårt på att få till ett samarbete med hästen och dom är så duktiga!

 

Jag och Puccini tränar i paddocken så fort tillfälle ges och vi har lika roligt båda två, och ikväll fick Maria prova honom när jag ridit igenom honom en stund. Det tyckte hon var kul, och han passade på att "missförstå" hennes hjälper och gjorde lite krumelurer och galoppfattningar när hon ville helt andra saker....

 

En annan kul sak är att jag hängt på och i princip suttit på Billy och det gick jättebra! Han brydde sig inte nämnvärt över att matte klängde runt på hans rygg, verkade tänka "att hon gör så mycket konstigt med mig ändå så varför jaga upp sig? " Så nästa steg är att låta Alicia sitta på honom, henne gillar han ju och känner väl vid det här laget. Dom två är ju på promenad och tränar, borstar och gosar ca 5 dagar/vecka så det ska nog gå bra.

 

110313

 

Nu verkar det som att våren kanske ändå vågar komma. Här har tinat och hållt sig på plusgrader hela helgen, faktiskt. Fåglarna kvittrar och det känns lite skönare i luften.

 

Jag och Alicia filmade Billy en stund i paddocken i fredags, klicka HÄR för att se den!

 

Idag har jag ridit Puccini i paddocken och gjort lite dressyrövningar typ skänkelvikningar i galopp, öppnor och slutor, övergångar och allmän lydnad. Det var verkligen superskoj men varken jag eller Puccini har några direkt vältränade dressyr-muskler så vi orkade inte så länge och båda lär väl stappla fram i morgon...

 

Och nu har jag äntligen färdigställt Ridläger-sidan! Bättre sent än aldrig eller vad säger man... Klicka HÄR eller gå in via Bildgalleriet om du vill se massa bilder!

 

110309

 

Igår var det vår, soligt och plusgrader och idag är det snöstorm....suck! Typiskt mars-väder alltså.

Men det har ingen betydelse för utställningssäsongen som närmar sig med stormsteg. Först ut blir Danny och Billy som skall åka på hingstutställning i Örebro den 9 april, därefter är det nog lugnt fram till först helgen i juni då det är dags för Strängnäs och Turbo International. Vi har också bokat plats för Maggie och utställningsträning hos Black Arabians som anställt en italiensk tränare med över 30 års erfarenheter från flera olika länder och stuterier runt om i världen, b l a från Rohara Stud i USA. Ska bli spännande att se om det går att få ordning på min giraff-newfoundland som studsar runt i hagen...

 

 

110226

Idag när vi vaknade var hela världen glaserad  med is-galsyr! Det måste ha regnat slask som frös så fort det landade....

Men tack vare vår underbart snälle granne Björn slapp vi halka runt och bryta en massa kroppsdelar, han kom nämligen hit med traktorn i morse och sandade överallt, gårdsplan, gångar, stallbacken och vägen till lösdriften! Tusen miljarders TACK!

 

Och isen hindrade inte vår tappra och duktiga stalltjej Alicia som kom med bussen på förmiddagen. Hon har haft lov denna veckan och varit här från morgon till kväll nästan varje dag och ridit, ryktat, putsat och grejat så både hästar och grejer ser ut som nya! Hon är verkligen jätteduktig och det är jätteroligt att ha henne här!

 

Jag har ridit Danny igen och han är fortfarande snäll och duktig. Så vi fortsätter som planerat. Däremot har vi bestämt oss för att vänta med att visa Danny för kvalitetsboken för Welsh-ar i år. Vi åker på hingstutställningen med honom och Billy istället och satsar på 3-års tester och ridning i år, så han får växa färdigt och muskla på sig lite mer hingst-och ridmuskler först. Han är lite för "söt" ännu och det kostar ändå ganska mycket att visa på hingstvisningen. Så det får bli utställningar för honom i år istället.

 

 

Alicia tömkör hinderbana med Sissi         

 

110221

 

Denna helgen inkl fredagen har varit riktigt rolig och lyckad och turen har varit på vår sida! Härligt när det är så ibland... Det började med Tingsrätts förhandlingar ang en oavslutad bilaffär där jag lämnat ett yrkande till kronofogden för utebliven betalning för att tjejen som var skyldig mig strax under 40 000kr vägrade betala. Detta gick då till domstol och dom föll till min fördel och jag fick rätt i att hon skulle betala mig exakt den summa hon var skyldig mig, dock i en avbetalningsplan men jag får i alla fall tillbaka pengar på ca 1,5 år istället för inte alls. Skönt att ha en tingsrättsdom i ryggen om det blir strul igen.

 

På lördagen firade vi vår älskade Linus som fyllde 1 år med ett härligt kalas tillsammans med släkten. Här äter föremålet för firandet sin alldeles egen tårta! --->

 

Senare på kvällen la Morgan ut annons på SAABen som skulle säljas.

På söndag förmiddag ringde en kille som ville ha SAABen och vid två-tiden var den såld och betalad, bra flyt med tanke på hur många 9-3:or som låg ute till fösäljning så gick det riktigt fort och vi fick bra betalt!

 

Sen red jag på Danny för första gången och det är verkligen en speciell känsla att sitta på sin egenuppfödda häst för första gången. Det gick hur bra som helst och han var jättesnäll hela tiden. Så här såg det ut --->

 

Imorse hjälpte Ville mig att släppa ut hästarna. Han ledde sin Sissi alldeles själv hela vägen ut i hagen, duktig pojk!

 

Sen tränade vi Join Up© med först Billy och det gick fint och sedan med Puccini och det gick också bra.

Vi gjorde det igår kväll jag och Maria med hennes häst Egbert för att visa honom ett alternativt ledarskap mot vad han förväntar sig och till slut förstod han vad det gick ut på. Efter det fick Maria öva på en mycket lekfull och busig Puccini så det gick väl inte enligt instruktioneboken men vi fick till det till slut.

 

                        Ville & Sissi

 

110216

 

Nu var det ett tag sen jag skrev och det är för att vi spenderat 1 vecka på Gran Canaria och fått en snygg solbränna och "laddade batterier". Det var skönt att bara slappa på stranden och inte behöva tänka på matlagning, mockning eller nåt annat vanligt. Vi vill tacka Sandra, Maria och Martina som tillsammans tog hand om alla hästar, katter och hunden. Tack så himla mycket utan er hade vi inte kunnat åka!!

 

Men nu har vi varit hemma en vecka och livet är tillbaka i det gamla vanliga och solbrännan bleknar dag för dag... Men det går mot ljusare tider och det är dags att på allvar börja planera och träna inför vårens och sommarens utställningar och tävlingar och det är skoj!

 

Och nu är det lite lagom med snö och inte så himla halt överallt så jag och Maria var ute på en härlig ridtur i strålande solsken i lördags och ikväll tänkte jag ta ett pass i paddocken för att se om det går. Om underlaget duger att rida på tänkte jag sitta upp på Danny i nästa vecka, det ska bli spännande!

 

110128

 

Vi har fått svar på Puccini's CA-test och han är N/N alltså icke bärare och CA-fri!! Det är ju himla bra att han är frisk och fin och värd att avla vidare på. Om du vill kika på protokollet kan du klicka HÄR.

 

Annars är allt bra här hos oss, vi har kommit på ett sätt att träna hästarna, nämligen i en av sommarhagarna där snön har sjunkit ihop blivit fast och fin att springa på. Så hingstarna, Maggie och Missy löstränas där och Amirihe och Sissi rids i den. Kanon bra förutom att Amirihe blev lite busig idag när Alicia red och bockad av en henne...men det gick bra och hon red vidare, och red dessutom Sissi efteråt. Duktig Tjej!!

 

110118

 

Usch vad det är isigt och glashalt överallt! Man kan knappt röra sig på gårdsplan och mellan hagarna.... Till och med paddocken är isig! Men idag har det nästan varit vår här med strålande solsken och 3 plusgrader och det smälte undan en del, riktigt så det knakade i isen. Nackdelen med detta smältande är att det blir en väldans massa skottande av gammalt bajs som tinar på lösdrifterna. Jag har kört med snöskyffeln och skyfflat bort bajs på grusplanen hos hingstarna i över en timme två dar i rad och ändå syntes det knappt nu i eftermiddag... På stora lösdriften kör vi i alla fall med traktorn så det är ju inte så fysiskt ansträngade i alla fall.

Alla hästar har fått gå "nakna" idag och det tyckte dom om, skönt att få vädra pälsen lite....

 

Passade på nu när det var lite gott i solen, att sätta Sandra på att skura benen på Missy och Sissi idag. Det behövdes nu när det varit tö några dagar... Dom vita benen blir snabbt annan färg på så att säga. Men nu är dom fina igen, ett tag i alla fall.

 

Småhingstarna och Kapone trivs alldeles utmärkt ihop och står och myser tillsammans alla fyra inne i ligghallen allt som oftast, särskilt när det regnar. Tyvärr hittar dom på en del hyss när vädret är tråkigt också, tex kan man pilla loss gångjärn på grindar och lyfta av dessa, knyta upp rep med karbinhakar som håller grinden stängd, slänga omkring tomma fodringshinkar helst ner i bäcken på andra sidan staketet längst ner i hagen osv.

 

 

110107

 

Nu har det hänt lite mer grejer. Vi har fått 2 nya kompisar i hagen, nämligen Frieserhästarna Aenke (sto) och Egbert (valack). Kunde inte låta bli att fotografera dessa ståtliga kolsvarta sagovarelser i den vita snön...

  

 

 

Vi har släppt ihop Kapone med småhingstarna och detta har gått jättebra! Så nu går Kapone och Nisse med Danny och Starbuck på dagen och sover i stallet på natten.

 

Kattbäbisarna här blivit så stora nu att dom fått flytta in i sadelkammaren och där trivs dom bra och busar med alla mina saker...

 

110105

 

Jahapp då var det ett nytt år igen, och det började med dumt väder som gjorde att det blev mycket halt. Detta gjorde att våra "små-hingstar" inte sprang och busade som dom brukar och vår lilla Starbuck fick en släng av kolik. Han var väldigt ynklig en stund och undrade varför matte släpade runt honom varv efter varv i paddocken i vänta på veterinären. Men efter lite smärtlindring och lavemang så mådde han bra igen. Så nu är vi ytterst noggranna med att alla hästar rör på sig åtminstone en stund i paddocken varje dag. Nu har vi haft lite för många veterinärbesök på kort tid tycker jag...

 

Och äntligen har våra ansvariga myndigheter satt stopp för ARAB (Arabhästregistratur AB) och det var inte en dag för tidigt! Lite dumt att det blir ett glapp utan registratur som ansvarar för allt och kan svara på frågor, men förhoppningsvis tar Svensk Galopp eller Svenska Hästavelsförbundet eller kanske vår egen rasförening (SAHF) över snart, så det blir "ordning på torpet" och att det ska börja löna sig att föda upp araber och att regga araber/partbreed araber med Arabiskt Fullblodspass.

 

Roligt också är att det börjar trilla in intresseförfrågningar till betäckningar med våra hingstar, alla tre! Vi ser fram emot avelssäsongen 2011 och alla premieringar, hingstvisningar och utställningar!

 

Först ut i utställningsringen är vår lilla vovve Aska, vi skall till My Dog i Göteborg nästa lördag och visa upp henne för en ny bedömning nu när hon vuxit till sig lite. Spännande!

 

101228

 

Tråkiga nyheter. Amirihe förlorade sin fölunge igår kväll. Den hade troligtvis dött i magen pga att den låg fel och hade "strypt" sig själv. Veterinären har varit här hela förmiddagen för att få ut efterbörden, ett tag trodde vi att det fanns en tvilling kvar i magen men så var det inte. Men nu är allt ute och hon står på antibiotika kur och det är bara att hålla tummarna för att det inte blir några infektioner eller andra komplikationer. Jag hört flera ston som kastat sina föl just i månad sju och veterinären skulle kolla upp detta om det bara är en slump eller om det är något speciellt just i den månaden som gör att fölen aborteras. Missy förlorade ju också ett föl (dec 2007) i månad sju.

Om det är någon läsare som varit med om det också så hör gärna av er, hade varit intressant att se statistik....

 

101222

 

"Nu är det jul igen, nu är det jul igen och julen varar....." 

Och det gillar vi! Särskilt när snön ligger djup och vacker och alla får vara friska och glada, både djur och människor.

Jag och Sandra tog lite bilder på Maggie i snön idag och hon fick även agera modell till årets e-julkort.

Bilderna kommer strax upp på hennes sida, men här är lite smakprov.

 

 

Våra rara katt-bäbisar växer och kan tulta omkring i lådan, men sover fortfarande ganska mycket. Så här ser dom ut!

 

Mammas älsklings-tomtar!!

 

 

Blir nog inget skrivande mer innan jul så jag passar på att önska alla läsare en RIKTIGT GOD JUL!!!

 

101210

 

Idag har vi köpt ny bil! En 4-hjulsdriven VW Passat blev det, röd naturligtvis... Hoppas den håller måttet....

 

Härom dagen fotade jag lite när hingstarna blev löstränade i paddocken, så här blev bilderna. Kapones är svart-vita...

 

Mr Starbuck och Danny in action!

 

101208

 

Snö, snö så långt ögat kan nå! Men hellre det än lera upp till knäna....

 

Livet här rullar på och alla mår bra. Tyvärr blev tävlingen för Jossan och hästarna inställd pga extrema väderförhållanden... Synd! Nu håller vi tummarna för att det blir någon i januari istället innan stona blir för tjocka.

 

Danny har blivit riden i träns och med upprätt ryttare (Jossan) och det gick jättebra.

 

Till helgen har vi visning av våra två unghingstar som skall säljas (Starbuck & Nisse) så förhoppningsvis hittar vi rätt köpare till dom båda två.

 

Stallet är mysigt julpyntat nu, jag, Jossan och Ville sågade granar och hängde upp kulor och glitter för glatta livet och det blev så fint så fint!

 

Nu ska jag klä på mig varma kläder och gå ut för det är onsdag idag och det är lektionsdag. Först ut är Jossan+Amirihe och My+Sissi kl 17.00 och sedan 18.30 är det dags för Yvonne+Ganghzter.

 

Hej så länge!

 

101126

 

Men nu är vi i alla fall friska allihopa! Skööönt! Vi håller tummarna för att vi skall slippa kräksjukor o dyl framöver, nu har vi fått så det räcker, tycker jag....

 

Snö har vi också fått så det räcker, typ 30-40cm och det snöar fortfarande. Men det är ganska lagom kallt, -7grader ungefär så underlaget i paddocken är alldeles utmärkt att rida i utan att man får styltor hela tiden. Både jag och Jossan tränar dressyr så fort vi har en stund över, Jossan rider Amirihe och lite på Sissi och jag rider Puccini.  Jag och Puccini var förresten iväg och red i riduset på Torkelsröd i söndags och det var verkligen superkul! Puccini gick som en klocka och vi övade längningar i trav och galopp för glatta livet i det härliga långa (60m) ridhuset. Vi var ute i kylan en stund förut också men det blåste ganska mycket så vi stod bara ut i en halvtimme, men det var kul ändå.

 

Starbuck och Danny släppte loss allt dom kunde i paddocken i förmiddags, dom "racade" och sparkade bakut så snön sprutade. Sandra tog ut Billy och även Nisse på promenad en stund när hon var här och jobbade. Jossan tränade dressyr hon också och red igenom programmen och hon var nöjd. Det blir förresten igen tävling på Stenungsunds Ridklubb för vår del eftersom dom har upptäckt ett nytt fall av kvarka. Och det vill vi inte ha hit! Men till Ljungskile skall vi om det inte blir för mycket snö, så att vi kan köra med transporten. Imorgon eller på söndag tänkte jag att Jossan skulle få rida på Danny igen och sitta upp på riktigt om allt går lika smidigt som sist. Vi får väl se vad vädrets makter har att bjuda på först....

 

Vi har fått tillökning förresten, Majsan (katten) nedkom igår med 4 små raringar. Två helsvarta (hanar) och två brun-tabby (en hane och en hona). Ska se om jag kan fånga dom på bild och lägga upp här....

 

101120

 

Trodde jag ja! Att vi var på bättringsvägen alltså, men icke! Jag är fortfarande ordentligt förkyld, Morgan har fått öroninflamation och Linus har vattenkoppor. SUCK!

 

Men livet går vidare ändå. Vår vackra lilla Rajja fick bäbisar för en och en halv vecka sedan. Det blev bara två. En kom ut hemma hos oss men den andra var så stor och kom med sätesbjudning att veterinären fick hjälpa till. Tyvärr åkte vi dit för sent och den hann dö innan vi fick ut den. Den första valpen levde och var glad i tre dygn, sen dog den också. Vi skickade den på obduktion som visade att den dog av bukhinneinflamation orsakad av att magsäcken spruckit och maginnehåll läckt ut i buken. Troligtvis har detta hänt efter yttre våld, såsom att Rajja råkat trampa på den eller lyft den fel, trodde den obducerande veterinären på SVA. Riktigt tråkigt! Vi som längtat så efter en valpkull.... Det var stor sorg här förra fredagen och både jag och Rajja grät mest hela tiden. Men som sagt, livet går vidare.

 

Idag har det snöat hela dagen så vi har skottat, plogat och grejat och löstränat de oskodda hingstarna (som inte får styltor...) i paddocken.

 

Tjejerna planerar att åka och tävla med Amirihe och ev. Sissi på både Ljungskile Ridklubb och Stenungsunds Ridklubb. Dressyr båda gångerna. Det blir debut för båda mina ston på tävlingsbanan och det ska bli spännande! Så nu är det hård-träning som gäller, så gott det går med tanke på vädret. Återkommer med bilder och rapport när allt är klart....

 

Lille Angelo har flyttat och verkar trivas bra i sitt nya hem bland nya hästkompisar. Hoppas att allt går bra i framtiden!

 

Om ni inte redan gjort det så gå in på http://www.libresse.se/aretshast och rösta på Billy så att han blir Årets Häst 2010! Sök på "Billy" så hittar du honom.

 

Nä, nu ska jag sätta mig och kolla på film och mysa i soffan med Morgan framför den sprakande kaminen....

 

101108

 

Så nu har jag äntligen börjat bli frisk! Vi har haft en riktig sjukstuga här i ett par veckor, Ville inledde med vattenkoppor. Sen tog jag över med kraftig bihåle-inflammation med hög feber, därefter insjuknade Ville, Linus, jag och till sist Morgan i influensa också med hosta, feber och snorig näsa. Linus fick öroninflammation uppepå det stackarn! Så en och annan karta alvaedon och en massa penicillin och antibiotika senare är vi väl på bättringsvägen allihopa.

 

Så följande har hänt här på gården sen sist:

- Hästarna har löshoppats på måndagar.

- Billy har fått en skötare, nämligen Sara som är tar ut honom på promenader, klättring och ryktar och fixar med honom några gånger i veckan. Dom verkar trivas fint ihop.

- Jossan och Sara var ute på Halloween-ritt.

- Epona + familj har flyttat till ett stall närmare hemma, lycka till i framtiden!

- Danny har haft ryttare (Jossan) på ryggen för första gången! Gick kanonfint och både häst och ryttare var jätteduktiga!

- Rajja är jättetjock och ska förhoppningsvis nedkomma med fina små friska valpisar vilken minut som helst. Är beräknad till i morgon...

- Ville rider fortfarande så fort han kommer åt!

- Vi har filmat Starbuck i stallet och när han fri-hoppar i paddocken men jag har haft lite problem med att ladda upp filmerna men håll utkik så kommer dom snart!

 

Här kommer lite bilddokumentation av ovan:

 

Ville rider sin lilla Sissi och har med sig sin kompis Olle på Missy på hans första ridtur.

 

 

Vacker gosse, kan stå så arab-fint!

Mr Starbuck in action! 110cm

 

 

               Sara, Jossan & Amirihe, Trick or Treat!!      Jag, Jossan och Danny. Det finns "Steg-försteg"- bilder på

                                                                                     hela uppsittningen. Klicka på bilden för att komma direkt dit. 

                                                                                              

Nästa som händer är väl lite löshoppning ikväll och att Angelo flyttar till sina nya ägare på onsdag.  

 

101023

 

Usch! Idag är det verkligen höst! Burr ösregn och blåser....skönt att vara inne och värma sig vid brasan. Men mindre skönt är att jag har pajat ett ledband i mitt vänsterknä (det motocross-kvaddade knät..) så nu hoppar jag på kryckor igen. Suck! Alltid är det nåt, skulle vara trevligt att få vara skadefri ett längre tag någon gång. Denna gången gjorde jag nåt så oskyldigt som att ge min yngste son nappen! Mitt i natten också, lyckades att halka lite på en socka eller nåt och vred knät fel. Det räckte tyvärr. Detta hände natten till torsdag så det blev till att spendera den kvällen på akuten. Tack Sandra för att du var gullig och kom och hämtade mig sent på kvällen när Morgan var tvungen och vara hemma med barnen! Och Tack så mycket Nettan, Maria & Johanna och Maria V för all hjälp med hästarna och mockning! Vi är så tacksamma, det är guld värt!

 

Vi har fått en ny skötare/ryttare till Sissi också, välkommen My hoppas att det skall funka och att ni ska trivas ihop!

 

Nä, nu skall jag och Morgan gå (hoppa) ut till hästarna och ta in dom och ge dom kvällsmat. Ha en skön helg! 

 

101015

 

Oj, vad veckorna rusar iväg! Denna veckan har vi hunnit med att bla låta Sissi sladda paddocken, fotografera Puccini och Billy, tränat Danny i sadel, Starbuck med träns och kör-selen, longerat alla vuxna hästar flera gånger och löstränat de unga samt diverse ridturer och skogspromenader. Vi hoppas att det vackra, soliga höstvädret håller i sig ett tag till, jag och Sandra kom fram till idag att det endast duggregnat lite grann en enda dag på 3,5 vecka! 

 

Igår var veterinär Åsa här och vaccinerade alla hästar och vi passade på att ultraljuda våra damer igen och det sprattlade omkring bäbisar i alla magarna så nu är det bara att hålla tummarna att det går vägen och att det föds 3 välskapta fölisar i april. 

 

Vår vackra vovve Rajja är ju parad och har lite drygt 3 veckor kvar till valpning, hon är tjock och go och äter som en häst, vi önskar så att det skall gå bra och att det föds små fina valpar i november....

 

 

Här är ett smakprov från fotograferingen i tisdags. Det finns fler bilder på Puccini på hans sida. Klicka på bilden för att komma direkt dit.

 

 

101010

 

Ha ha, kul datum idag!

 

Idag har vi fått hem nytt hö, så det blev lite styrketräning för alla inblandade... Men det är skönt när det är på plats. Tjejerna kom idag (Jossan, Maria och Marias kompis) och red Amirihe och Epona, sen ryktade dom Kapone så han blev helt silver-vit igen och longerade honom en stund. Efter det tog dom sig an små-pojkarna Danny och Starbuck och putsade upp dom så dom sken och det luktade glansspray i hela stallet. Sen löstränade dom gossarna i paddocken. Duktiga flickor! Och mocka ett par boxar hann dom med oxå!

 

Jag och Ville var på ridtur på Sissi en sväng idag och Ville travade för första gången! Jag sprang bredvid och höll en hand på hans ben men annars travade han helt själv i sammanlagt 150m och skrattade hela tiden.... Efter ridturen satte jag på tömmar och dressyr-tränade Sissi från marken. Vi övade sidoförflyttningar och sluta. Sissi var jätteduktig och arbetade i form hela tiden.

Nästa vecka får vi hit ytterligare en arab-kille och hans matte som också heter Maria. Det ska bli kul med ännu en ridkompis och mer sällskap i stallet.

 

Fölisarna bor numera inne i box på nätterna och det går finfint, dom är så duktiga att bli ledda från hagen utan mammor och står tillsammans i boxen bredvid pappa Puccini. Dom börjar förstå att det väntar kraftfoder och äpplen i stallet så det går fortare och fortare att fånga dom i hagen, ikväll kom Nisse t o m fram och mötte mig och sträckte fram hakan för att bli kopplad!

 

I morgon är det ingen löshoppning, tjejerna skall väl hoppa stona men jag skall på föräldramöte kl 18 på dagis så det krockar tyvärr.

 

101006

 

Idag har vi fått träna på många nya saker! Danny har haft sadel med stigbyglar fastspänd på sig (vilket han bara haft i stallet förut) OCH blivit longerad i paddocken. Oj vad han klurade på hur han skulle få av sig den där grejen som satt fast på ryggen. Han provade att bocka lite försktigt till att börja med, men när inget hände tog han i lite mer. När den där grejen fortfarande satt kvar provade han att sparka bakut och stegra och sen att springa i från den. När inget gick accepterade han läget och jag fick banka och slå och smälla med stigläder och stigbyglar utan nån större dramatik. Nästa steg blir att tömköra i sadeln och sen är det dags att hänga upp Jossan på ryggen.

 

På tal om Jossan så är hon Amirihes nya skötare/ryttare och hon red sin första lektion idag och det gick lysande! Så bra som Amirihe gick under Jossan har jag inte sett henne gå på mycket länge, det verkligen sa "Klick" mellan dom två och vi ser fram emot fortsättningen!

 

Nisse har blivit lastad för första gången idag utan några större konstigheter, han ville inte riktigt sätta fötterna på mattan först men sen gick det fint och han tog sig upp och ställde sig bredvid mamma Missy som redan stog på.

 

Sen var det Starbucks tur. Hans lastträning var över på ca 5 min. Varav 4 min. spenderades i transporten med gosande. Han stannade inte ens vid lämmen utan knallade bara med mig rakt på. Duktig pojke!

 

Sissi har fått en ny arbetsuppgift här på gården, nämligen Förste Paddock-sladdare. Så här såg det ut på premiären  i måndas med Sandra vid tömmarna.

 

 

 

101001

 

Idag blev vår vackra Angelo såld till Ingela Lindström. Vi önskar henne all lycka med vår lille raring! Angelo skall bo hos Ingela och Markus Holst (www.markusholst.se) och få lära sig bla. Akademisk Ridkonst.

Men vi får ha vår bäbis hemma i ca 1 månad till innan han skall flytta. Under den tiden skall han (och Nisse) träna på att sova i stallet utan mamma, och att gå på transporten. Det skall vi börja med i helgen.

 

100927

 

Vi har fått tillökning i stallet....en fyrbent men ingen häst....den är palomino-färgad med skimmelinslag....och heter Filur.... och ser ut så här:

Han är född 21/6 och är dvärg-vädur och hur söt som helst!

 

På häst-sidan är det full fart! Vi har spekulanter på båda våra fölisar och har gjort en film med båda busarna. Dom ville inte riktigt visa sig, men det får duga så länge. Ska gå ut om en liten stund och ta några färska foton på dom också.

Stona rids och fölisarna följer med. Vi behöver en ny ryttare till Sissi som kan tänka sig att sätta igång henne, träna henne och tävla henne lite innan hon blir för tjock (dräktigheten..)

 

Igår var hovslagaren här på förmiddagen och sen var jag och lilla-Maria ute på äventyr med Puccini och Ipona, och återupptäckte en ridväg som jag inte ridit på säkert två år. Vi klafsade oss genom diken och över stock, sten och hemska taggtrådsstaket, och fick några små blessyrer men inget allvarligt. Hästarna var  trötta när vi kom hem...

Sen tog vi en tur med stona och fölen i skogen. Ville red Missy, Maria red Amirhie och Malin red på Sissi. Jag, Jeanette och Johanna promenerade med.

 

Ville har blivit alldeles rid-tokig och rider alla hästar han får. Och han är duktig, sitter som om han har dubbelhäftande tejp i rumpan och klättrar i skogen både uppför och nerför utan problem. Även om hästen snubblar sitter han säkert.

 

Vi har fått en lång-tids praktinkant hos oss som började idag, nämligen Sandra! Hon skall vara är fram till mitten på januari och det kommer definitvt att underlätta för mig att hålla alla hästar i träning....

 

Nä, nu ska vi fota lite, sen handla och sen kommer hovslagaren och tar dom sista hästarna. Efter det är det middag och sen löshoppning. Hoppas det goa höstvädret håller i sig även ikväll!

 

 

 

 

100911

 

Burr nu är det allt riktigt höst-rusk! Regnet smattrar på rutan nu ikväll men det har varit uppehåll hela dagen som tur var, för jag och Martina har varit på gårdsauktion. En hästverksamhet som skulle läggas ner som auktionerade ut all utrustning och alla hästar (60st!). Jag fyndade följande; 4st täcken varav 2 oanvända, för sammanlagt 188kr, en fin svart sadel till Danny för 250kr och en stor murarbalja (60L) full med selremmar, bett, grimmor mm + en travsele för 125kr. Och jag lyckades låta bli att köpa någon häst!

 

När vi kom hem var det dags att fixa det sista på Stora lösdriften och släppa över stona dit så dom kan gå in nu när det regnar så. Just nu så har Puccini fått ta den nya vinterhagen och står inne på nätterna, Kapone har lilla lösdriften, Billy den andra vinterhagen och småhingstarna går i Billys gamla sommarhage och betar ner det sista gräset. Stona använder förutom lösdriften Puccinis sommarhage och betar ner det sista i den. I resten av hagarna har vi spridit ut stallgödsel, vi hann precis bli färdiga igår innan regnet kom! Så nu är det snart klart för vintersäsongen.

 

Imorgon är det dags för hundutställning, närmare bestämt Hovawart-Riks! Lilla Aska ska visas för första gången. Rajja får inte följa med för hon är ny-parad med en härlig hane vid namn Åstin Martin, Askas äldre helbror. Ska bli spännande och se vad den tyska domaren har att säga om lill-tösen....

 

Tog lite nya bilder på Nisse härom dagen, dom ligger i hans galleri. Han blir bara vackrare och vackrare för varje dag...

Klicka på någon av bilderna för att komma direkt till hans sida och se mer.

    

 

100828

 

Idag är det verkligen höst här hos oss, soligt och lite regnskurar, en kort hagelskur, soligt igen och lite åskmuller på avstånd. Jag har åkt och kollat efter ny bil idag, vill ha en större. Hittade ett par intressant alternativ och en svindyr (700 000kr) drömbil! Men ska kolla vidare. Svårt att hitta någon perfekt, alltid är det nåt som inte håller måttet.

 

Har i alla fall fått målat klart ett staket i veckan vitt och fint, så nu hoppas jag på en solig höst så jag kan fortsätta med mitt kluddande.

 

Igår byggde jag och Ville en ny vinterhage på en markbit som vi får låna av vår granne Stig, skall fortsätta och grusa upp ingången senare i eftermiddag och dra undertråden klart, sen ska bus-hingstarna (Danny & Starbuck) få härja fritt där!

 

Vi hade "höst-premiär" för löshoppningen i måndags och det var jättekul! Massor av folk och alla hästar studsade glatt över hindren. Billy var med för första gången hoppade 80cm, antingen är han oerhört lättlärd eller så hade han gjort det förut.... För Kapone var det däremot första gången och han förstod först inte alls varför han skulle hoppa över bommarna men det var himla kul att springa lös och showa inför publik!

 

100822

 

Idag har Maria Hertzberg tingat Kapone, Grattis till denna goa, snygga hingst!

 

Jag och Ville har börjat fixa med vinterhagarna för det är snart dags att ta in hästarna från betet, det går fortare än man tror! Vi har slagit i nya stolp och satt upp ett nytt bräd-staket mellan hingsthagarna. Det är lite kvar att greja med och vi skall fixa nya rasthagar också, nu när vi har så många hingstar. Ska kolla om vi kan få använda en liten bit av grannens mark som ligger bredvid de andra vinterhagarna, så vi slipper ta av beteshagarna. Vi får väl se vad vi får gjort i morgon om det blir bra väder.

 

Igår fick Ville (efter att ha tjatat varje dag i ett par veckor om att få rida honom) den äran att vara den första att sitta på lilla Billy! Det gick fint även om Billy tittade väldigt undrande och tycktes fråga mig varför den lilla prassliga (Ville var i klädd regnställ...) människan skulle sitta på hans rygg. Men han accepterade läget och vi gick några meter innan han tyckte det blev lite läskigt så jag tog av Ville. Ingen mening med att forcera och riskera att skrämma någon av dom. Efteråt övade jag och Billy (Ville meckade med sin traktor i garaget..) på att spänna tömkörningsgjorden i stallgången och han blev rädd till att börja med men efter tröstande klappar och mycket kliande blev han lugn och accepterade även detta.

 

Morgan var i Tvååker och köpte en till traktor igår också, en likadan John Deere som vi har, en reservdelstraktor. Så nu ska vi (läs: Morgan...) plocka delar av båda och bygga ihop en, fungerande traktor med fina däck och med så lite rost som möjligt! Det börjar bli lite bråttom att få in veden och tömma gödselstan` innan hösten är här på riktigt.

 

I morgon (måndag) kör vi igång med löshoppning igen, så välkomna om någon vill vara med, vi börjar vid 18-tiden och håller på ca 2 timmar.

 

100820

 

Nu börjar livet hos oss återgå till det normala, Morgan har börjat jobba efter semestern och Ville har börjat på dagis (till hans stora lycka!) Känns både skönt och lite tråkigt att sommaren lider mot sitt slut. Vi avslutade sommarlovet med ett ridläger här hos oss, i dagarna 3 med två övernattningar på logen i höet!

Det var 6st deltagare varav 3 hade med egen häst. De andra tre hästarna var vår lilla Sissi, grannens halvblod Strax och Martinas halvblod Garson. Amirihe fick rycka in som "vikarie" för Zhalaaga sista dagen för Zhalaaga överansträngde sitt högra bakben och fick vila istället. Det blev jättelyckat och vi får nog se till att göra en repris nästa år.... Jag kommer att lägga upp en egen lägersida med bilder och berättelser, som kommer att ligga bland "Länkar" sen när den är färdig.

 

Idag har jag och Ville och Linus tagit det lite lugnt. Vi började dagen med ett besök på BVC för 2,5 års kontroll på Ville. Han ligger perfekt till med tal, språk och motorisk utveckling (han ligger t o m före vad gäller tal och språk, och det ska gudarna veta att han kan tjöta hål i huvudet på vem som helst!). När vi kom hem pysslade vi lite med hästarna och gick sedan bort till skogen och plockade oss en hink kantareller. Ville plockade lite björnbär också.

 

Igår blev Linus 6 månader, tänk vad tiden går fort! Tycker inte det var länge sen alls som han låg på min mage för första gången, blöt, varm och kladdig och alldeles färsk.

 

Nu ska vi städa upp lite och sen åka och fredagshandla innan Morgan kommer hem från jobbet. Ska nog gå ut och kolla om min tvätt har torkat (igen!) också, ser ut som att det kan komma en skur...

Ikväll ska jag rida hem Strax och och träna Billy. Jessica skall komma någon gång i helgen så ska vi sätta upp henne på Billy för första gången. Barbacka så får vi se hur han beter sig då. Återkommer med ytterligare rapporter!

 

100807

 

Idag har vi varit på premiering i Henån med Danny. Sandra och Blixtra var också med. Jag fick springa med hästarna och Sandra körde runt på Linus och fotograferade. Vi var mycket glada när vi åkte hem! Danny fick 38p klass 1 och starka rekomendationer att sparas och visas på hingstvisningen på Grevagården till våren. Vi passade också på att mäta honom och han har vuxit 4cm sen i maj! Är nu alltså 134cm i mankhöjd och hög bak så han växer nog någon centimeter till. Bra!

Och Blixtra glänste i kapp med solen och fick 41p och blev tvåa med samma poäng som ettan! Vi fick också beröm för att hästarna visades i utomordentligt fint skick, om Blixtra sades bla "...inte ett hårstrå ligger fel på den hästan, mycket trevligt att se!" Roligt att domaren uppskattar att man lagt ner tid och kraft på att göra hästarna så fina som möjligt. Martina var också där och tog bilder hon med, men dom har jag inte fått ännu så håll tillgodo med några som Sandra tog.

              

 

 

100802

 

Sommaren bjuder på mycket bär och svamp i år! Hela familjen, Rajja och lille Billy var ute i förmiddags och plockade hallon och kantareller, mums! Billy följer med oss på promenader och tassar så snällt bredvid barnvagnen som en hund, en riktig raring är han! Lite senare plockade jag och Ville krusbär och vinbär trädgården också...

 

Sen sist har det blivit mera ridning. Jag tränade Amirihe i dressyr härom dagen och det gick fint, hon kan allt den lilla damen och hon vill väldigt mycket. Jag och Puccini var ute på en härlig tur igår förmiddag. Billy fick prova kör-selen igår och promenerade i den. Han blev rädd för svanskappan först men det släppte när han fått stå med nosen i min armhåla en stund. Han söker sig gärna nära och vill ha kroppskontakt när han blir lite nervös. Om man går på promenad går han gärna med mulen nära handen med jämna mellanrum och blåser lite på den.

 

Martina var här och hjälpte mig att fota Starbuck och Nisse igår, så snart jag hunnit redigera bilderna kommer dom upp i deras gallerier. Men ett smakprov kan ni ju få....

 

 

Jessica hjälpte mig att fota Starbuck när han löshoppade idag också. Så här såg det ut när han glatt studsade över hindret på 1m. Jag satte inte ens upp en "korridor" utan han hoppar så gärna hindret ändå!

 

  

 

100726

 

Nu har vi varit iväg på en liten välbehövlig semester till Kungshamn... Vi campade på Johannesviks camping och umgicks med min kusin Anna coh hennes familj, och min faster yvonne och hennes man Christer. Det var jättetrevligt och vi blev bjudna på god mat och mysiga promenader. Härligt! Vi hoppas att dom får möjlighet att komma till oss framöver så vi får återgälda gästvänligheten....

 

Blev lite mycket med allt kring utställning och Arabhästens Dag så jag var ganska trött dagarna efteråt. Glömde ju till och med att skriva om Amirihes framgångar på utställningen!

Hon fick jättefin bedömning och fick sina bästa poäng någonsin! Trots att hon är omusklad och har föl-mage... Hon fick 37p av Benny Freme och 34p av Anne Svensson och slutsumman blev 35,5p. Hon har bara fått 32p förut då hon har svårt att slappna av och gärna spänner sig i ringen. Men nu visade jag henne själv för första gången och då var hon mycket mer avslappnad och showade finfint. Titta gärna in i hennes galleri för att se fler bilder!

Angelo visades också utan poäng och kom tvåa efter sin halvsyster Merha Luna, och tack så mycket för hjälpen Micke!!

 

100719

 

Gissa om vi är glada och chockade!!! Lilla söta giraffen Maggie gjorde succe i utställningsringen! Storslam, faktiskt! Först blev hon klassvinnare med 38,5p (utställningens näst högsta poäng!), sen vann hon Bästa Ungsto, efter det vann hon Bästa Unghäst och till sist valde domarna henne till Bäst i Väst (motsvarande Best in Show)! Och det var 27 hästar med totalt, hästar av god kvalitet och stam så hon var i definitivt gott sällskap. Vi är så nöjda, trots att hon inte ville visa sin vackra trav eller ställa upp sig mer än korta stunder och var alldeles för tunn egentligen för att vara på utställning, lyckades hon ändå vinna domarnas gillande! Det kommer snart fler bilder från utställningen i hennes galleri.

 

Allt detta vann hon.....

 

100710

 

Tiden går fort när man har roligt och mycket att stå, och jag har haft både och!

Lille Billy har flyttat hit och har nu landat och verkar trivas bra, han gillar oss och vi gillar honom! Kapone verkar också trivas alldeles utmärkt och han är så snäll och rar. Matte Ingalil Mårtensson var här och hälsade på veckan efter midsommar och tyckte om vårt ställe och var nöjd med att ha honom här. Hon är verkligen en härlig människa!

 

Danny var på welsh-utställning idag och fick silvermedalj (jämförbart med 38-39p klass 1) och en tredje placering med fin kritik. Domaren gillade hans färg och hans söta huvud, men tycket att han behövde mogna ett par år till och därav silver idag. Vi är nöjda och det skall bli spännande att se vad arabhästdomarna säger om honom nästa söndag.

 

För det finns väl ingen som missat att det är ARABHÄSTENS DAG med amatörvisarutställning för fullblodsaraber och partbreedaraber, hoppas jag!!! Arabhäst i Väst arrangerar hela tillställningen  den 18 juli och vi kommer att vara på Valsängs Ridcenter strax utanför Kållekärr på Tjörn. Kolla gärna in mer info på www.arabhastivast.se  Det skall bli så kul, så kom dit och titta om du inte skall visa häst och redan är där....

 

Angelo skall visas på utställningen och har blivit klippt, vilket han verkligen gillade! Han upplevde nog att jag stod och kliade honom med trimmern....Om du är sugen på att se honom så kom dit. Vi tar med oss Amirihe, Danny och Maggie också. Gissa om jag kommer att vara trött i bena på söndag kväll, jag skall förutom mina hjälpa Anna (Flatöns araber) och visa hennes två. Puh!

 

Vi har haft ett sött betäckningssto här också, Viennaox en mysig skimmeldam från Tyskland som numera bor i Spekeröd. Vi håller tummarna att hon har fått en bäbis i magen.

 

100622

 

Nu har Kapone anlänt och är en förtjusande herre, mycket trevlig! Han går just nu i en av vinterhagarna för att beta in sig och gillar skarpt att stona går på andra sidan bäcken...

 

Kapone ibn Eternity

 

Vi hade löshoppning som vanligt igår och Jessica var framme med kameran och tog lite fina bilder. Fölisarna fick "hoppa" 15cm kryss för första gången. De andra hoppade lite högre. Vi övade på att hoppa ett högt och smalt kryss. Alla hästrana hoppade i mitten där det är lägst, utom Starbuck som ville "stila sig" och hoppade på det högsta...På bilden ligger bommen på 130cm vid hinderstödet!

  

Helbröder in action

 

Far och Son (kolla in Angelos man!)

Vi kommer också att få ytterligare tillökning i vår Palomino-familj. Nämligen en welsh mountainhingst vid namn Briolens Sofren. Vi skall hämta hem denna lilla läckerbit på söndag. Vårt smeknamn på honom får bli Billy.

 

 

 

100616

 

Jahåpp då hade man köpt en Hoffe till då! Alltså en hund, en Hovawart, det är samma ras som Rajja. Men den skall inte bo hos oss utan hos fodervärden Sandra med familj. Så här såg lilla Aska ut när hon var 3 veckor gammal.

 

 

Missy är ultraljudad idag och hon har också en fölis i magen! Så nu är alla våra ston dräktiga och vi hoppas att turen är på vår sida igen och att det föds tre välskapta bäbbar nästa vår.

 

Träningen är i full gång och jag har av en slump lyckats att dela upp hästarna i två tränings-lag efter färg... Ett fux lag och ett creme-lag. Lagen tränas varannan dag. Som tur är kan jag träna Amirihe, Maggie och Angelo samtidigt, när jag rider Amirihe och har med dom andra två på släp, annars hade kvällarna blivit väldigt långa eftersom Puccini också ska ridas efteråt.

Idag är det creme-lagets tur. Unghingstarna skall tömköras och Missy+ Nisse ska få en ridtur. Lilla Sara har varit här och tränat Sissi så henne behöver jag inte tänka på idag.

Så nu sitter jag i Villes rum och väntar på att unge herrn skall somna så att jag kan gå ut och greja! Tur man kan sitta med datorn i knät under tiden...

 

100614

 

Idag fyller min pappa år, GRATTIS!

 

Igår tränade jag och Puccini western i vår utrustning för uppvisningen och Morgan tog bilder under tiden. Här är lite smakprov men det kommer fler bilder i Puccinis galleri.

 

Ville och Morgan ville också prova och vara cowboys!

 

Senare på kvällen tog jag en klätter-tur i skogen med Amirihe, Angelo och Maggie på släp för första gången, och det gick som en dans! Perfekt att Amirieh "adopterat" Maggie som stora-syster så jag kan träna 3 hästar på en gång!

 

Annars var dagen lugn och det var härligt med lite sol igen efter några dagars regnande. Men regnet behövdes, det var allt bra torrt i hagarna. Men idag får det gärna vara uppehåll, för jag ska fixa med hagarna och vi har löshoppning i kväll.

 

Var på köpcentrat Torp igår och fick äntligen klart med ny mobil, nummerportering och abonemang hos Telia, nu slipper jag förhoppningsvis tampas med Tele2 nåt mera! Vilken skit dom satte mig i, skulle ha ett företagspaket till Golden Arabians, ett bra erbjudande och löften om EXAKT samma täckning som hos Telia, och det skulle träda i kraft 1/2. Först den 18/2 fick jag papper om portering. Jag missade att fylla i en ruta och en månad senare fick jag hem en blankett och ett följebrev som anvisade att jag skulle fylla i de markerade rutorna. Jag fyllde i dessa och skickade tillbaka. Sen tog det ytterligare en månad och då fick jag tillbaka en likadan blankett med anvisningar om att fylla i de rutor som jag fyllde i första gången! Jag ringde då upp och ifrågasatte det hela och blev lovad 2 mån telefoni som kompensation eftersom jag legat och betalat fast pris sen februari, för ett abonemang jag inte kunnat använda. När jag äntligen fick mitt nummer porterat (den 2/6!) och satte glatt i SIM-kortet och då försvann täckningen direkt! Pyttsan att det var samm täckning som telia! Jag hade som mest täckning på altanen och då hade jag 2 pinnar! Jämfört med full mottagning i hela huset med telia....  Tröttsamt att Tele2 inte kan hålla det dom lovar...suck! Det blev till att tillbringa ytterligare 40 min i telefonkö och sen bli runtkopplad några varv mella olika avdelningar som vanligt, för att till slut få prata med någon som hade makt nog att omedelbart häva min bindningstid. Detta skulle träda i kraft medans vi pratade men visade sig att inte vara löst ens dagen efter då jag försökte portera mitt nr till Telia igen...Som om inte allt strul varit nog så blev jag tvungen att vänta till veckan efter för att återigen ringa och fråga vad som var fel. Löste problemet och åter till Telia. Så nu igår hämtade jag telefon och fick nytt abonemang till mitt nr som enligt planerna skall sättas igång den 16/6. Håll tummarna!!

En sak till med det här "käcka" företagspaketet var att ett mobilt bredband ingick. Som dom glömde skicka med ett SIM-kort till så jag inte kunde använda det heller men självklart var tvungen att betala för ändå. Härligt att försörja ett företag utan att få det man betalar för, inte konstigt att dom kan hålla låga priser om dom behandlar sina kunder på det här sättet! Nä, usch och fy för TELE2 företagspaket

 

100610

 

Igår ultraljudade vi Amirihe och Sissi och båda ät dräktiga! Missy skall kollas nästa vecka om hon inte går i brunst.

 

 

Vi löshoppade som vanligt i måndags och då var det dags för fölisarna att vara med första gången. Bommarna på marken så klart och mammorna i grimskaft.

Glömde ta kort på Angelo men här är en bild på Nisse i alla fall. Och en galen bild på en busig Danny....

 

 

 

 

 

 

 

Solen lyste så vackert fram på kvällen så jag tog lite bilder i hagen också, och på kattungarna som lekte utanför hölogen. Det finns förresten 3 hankatter kvar 2 svarta och en bruntabby om det skulle vara så att någon vill köpa. De kostar 100kr/st och är korsning med MaineCoon (mamman) och fader är okänd. De är leveransklara 12juli. 

                                            

100607

 

Vi ska få celebert besök hos oss, nämligen så skall Ingalill Mårtenssons hingst MAF Kapone Ibn Eternity (e. Eternity Ibn Navarrone u. Katun) komma och bo här tills han blir såld. Han kommer till oss den 20 juni och det skall bli så spännande att träffa denna vackra hingst!

 

Och appropå vacker så har jag tagit ett par nya bilder på Angelo....

 

 

100606

 

Sveriges Nationaldag! Grattis Sverige...

 

Igår var jag ute på första ridturen med Angelo på släp. Red en liten tur bort i skogen, längs motorvägen en bit och den var lite läskig tyckte bäbis. Men läskigare var på hemvägen då en stor älg stod vid vägkanten. Jag vet inte vem som blev räddast, jag eller Amirihe.. Och vi var tvungna att passera älgen för att komma hem, så det fick bära eller brista. Skänklade på Amirihe ordentligt och sprang förbi älgen (som tur var blev den rädd för oss och sprang in i skogen!) i flygande trav. Puh!

 

Puccini har betäckt Angloarab-stoet Nicole i år igen så Chino skall få ett helssyskon nästa år om allt går vägen. Puccini fick förresten en till dotter i måndags undan Rebekkah. Grattis Martina till denna lilla docka!

Så här ser hon ut, jättesöt flicka! På bilderna är hon dags-gammal. Hon har fått namnet Mehra Luna

  

 

Idag har Danny haft sadel på sig för första gången och det var inga problem, Starbuck hade tränset på sig igen och han växer så det knakar så jag fick flytta ner bettet 2 hål! Det var typ 3 veckor sen vi tränade med träns sist.. Men vilken härlig päls han har, jag borstade av honom med rotborsten och hästen ser ut som han är nybadad och sprayad med glansspray, han glänser som guld i solen! Danny däremot blir bara dammigare när man borstar honom....suck!

Små-hingstarna fick lastträna idag också med en annan transport. Passade på att gå in i Yvonnes transport när hon var här för att köpa några höbalar bla. Danny knallar rakt på som vanligt och blåste i spånet. Starbuck har aldrig sett spån förut och blev tveksam. Men han fick en stund på sig och kom sedan in han också, när han insåg att spånet inte skulle anfalla och vi andra verkade överleva inne i transporten. Duktiga pojkar!

 

Nu börjar beställningar på showhalters trilla in så det är dags att sy föl-delta i läder, göra ett grimsakft och sy upp ett showhalter. Ska ge mig på och prova att göra ett kabelhalter med pärlor och guld-bling-bling till Maggie, kanske kan bli något att sälja om det blir bra och är inte för krångligt att göra.

 

Nu skall jag ge mig ut och träna western med Puccini i hans nya träns och tyglar.

 

100529

 

Idag börjar utställningsträningen för Amirihe och Angelo, jag har bestämt mig för att visa dom på Arahäst i Västs utställning. Det blir nog ev. Puccini, Danny eller Maggie också. Eller Starbuck...Har inte bestämt mig för vem eller vilka...Hade velat ha med allihopa! Jobbigt att behöva välja.

 

Idag hade Mr Starbucks höger-testikel äntligen trillat ner! Vi har väntat på den... Så nu är båda nere och på plats i påsen så att säga... Så om ingen vill köpa honom som hingst, ryker kulorna i höst!

 

Missy är i brunst nu och vi ska se om hon tar emot ikväll. Då blir det betäckning.

 

Idag skall jag rida western också, vi övar inför uppvisningen på Dalskogs Dagen..

 

100524

 

Nu har det varit mycket.... Vi hade dop för Linus igår så hela förra veckan fick hästarna "ledigt" och bara gå på bete för matte hade fullt upp med att fixa inför dopet. Fast Puccini fick ju jobba lite i och för sig eftersom han betäckte Sissi. Så nu är säsongens första betäcning avklarad och vi väntar på 30-dagars brunsten på Missy och Amirihe. Hoppas att Danny`s licens hinner komma innan dess för han skall få betäcka Amirhie i år.

 

Danny blev veterinär-besiktigad och godkänd utan anmärkning eller defekt idag och i morgon skall alla papper skickas iväg. Sen är det bara att vänta. Han skall visas på arabutställning, welsh-utställning i juli och på premiering i augusti och det skall bli riktigt kul att se vad han får för bedömningar på de olika showerna.

 

Jag fotade lite i går kväll, det finns inget som är så avkopplande och rensar hjärnan som att sitta i hagen hos hästarna och det behövde jag verkligen igår! Resultatet kan du se på Angelos sida, klicka på någon av bilderna så kommer du direkt dit.

   

 

100510

 

Åh vad jag är nöjd med lille Angelo! Han är så vacker, jag har försökt att fånga denna skönhet med kameran men den kommer inte i närheten av att göra honom rättvisa! Men om man vill se fler bilder av honom klicka på bilden för att komma direkt till hans galleri. Han är en riktig livlig fölis med massor av spring i benen och Amirihe har fullt upp och får springa efter honom i hagen för att hålla koll.

 

Vi har haft löshoppning som vanligt idag och vi hoppade höjd-hoppning på trippelbarr. Den var ca 110cm bred. Danny slog sitt höjdrekord och hoppade 105cm och var högt över. Starbuck kunde ju inte vara sämre och slog även han sitt rekord och hoppade 1m flera gånger, vi fick inte stopp på honom som vanligt... Puccini hoppade 120cm, inget rekord med klart godkänt. Det kommer lite mer bilder så fort jag tankat över dom från kameran och Jessica har mailat mig.

 

 

 

 

 

 

Mr Starbuck hoppar 1m lekande lätt med gott om luft emellan!

 

100506

 

Och nu har även Amirihe fölat! Igår morse vid 8:45 ploppade en vacker hingstunge ut, en sabino-rabicano-guldfux med den mest perfekta genomgående bläs jag någonsin sett, ett vitt framben och med vitt på båda bak.

Han skall heta Golden Angelo och ser ut så här:

     

                                      Nyfödd, 5/5                                                        1 dag gammal

 

En tråkig nyhet är att Rajja återigen resorberat sina valpar... så det föddes inga den här gången heller. Mycket sorgligt.

 

Nisse vilar i solen 5/5

 

100501

 

Japp då kan vi bocka av Missy från vaknings-listan, för hon fick en vacker hingstunge igår vid 22-tiden! En palomino! Han har strimbläs och en vit kota bak och en vit helstrumpa på det andra bakbenet. Missy var jätteduktig och klarade allt själv denna gången så när jag kom ut stod den lille upp och var nästan torr. Efterbörden var ute och han diade bra. Så jag fick mockat undan i boxen, strött upp med ny halm och fotograferade. Han skall heta Golden Mr Niceguy och kallas för Nisse.

 

Här är lite bilder på underverket.

     

Nyfödd, Valborgsmässoafton

 

   

Första gången ute en sväng i paddocken, 1 maj

 

100426

 

Baby-rapport:

- Ingen Missy fölis senast jag kollade ut i hagen (ca. 10min sen)

- Majsan har bestämt sig för att bananlådan är för trång, och har släpat upp alla bäbisarna och lagt dom i min klädkammare. Jag har burit ner dom igen och bäddat med filtar på golvet i ett hörn istället och det verkar duga.

- Rajja är trött och flåsig. Ska kolla hennes temp senare för att se om valpning närmar sig.

- Amirihe är fortfarande oerhört tjock, pigg och alert.

- Puccinis första föl för 2010 är född. Ett hingstföl u. Saszka Rayox  Så här såg han ut nyfödd den 22/4.

 

Tränings rapport:

- Puccini kan buga jättebra! Böjer t o m ena frambenet, ställer sig på knä och huvudet med pannan nära marken. Ska be Jessica ta kort på oss.

- Danny har vilat hjärnan ett par dagar men idag är det löshoppning som gäller. Tränade lite med klippmaskinen igår bara.

- Starbuck tränade på att ha träns och bett i munnen första gången igår, funkade jättebra. Hälsade på klippmaskinen igår oxå

- Maggie och jag gick på klättertur i skogen igår, hennes första utan hästsällskap. Lite spännande blev det... Hälsade på klippmaskinen igår också.

- Sissi har haft en lugn helg och blev uttråkad och rymde ut i sommarhagarna i morse.

 

 

 

Fick en ny bild på Puccinis dotter undan Aziza Nova härom dagen. hon blir 2 år i år och ser himla fin ut. Här Ghaniyah.

 

 

 

 

 

 

 

100423

Baby-rapport:

- Ingen Missy-bäbis ännu...suck! Gigantiska vaxproppar.

- Kattungarna har öppnat ögonen nu och är riktigt söta!

- Rajja är tjock och trött.

- Amirihe är pigg och glad som vanligt, större juver men annars inga andra tecken på fölning.

 

Träningsrapport:

- Puccini tränar western och trick-training. Kan nästan buga...

- Danny tränar körning och trick-training

- Starbuck tränar trick-training

- Maggie tränar för utställning

- Sissi tränar dressyr

 

100421

 

Äntligen har jag fått tillbaka min dator! Och tur var väl det för två dagar efter jag fick hem den kraschade vår stationära dator... och hur hade det gått då för oss dator-beroende?

 

Vad härligt det är med vår! Solen strålar och värmer, trots lite kyliga vindar har det ändå gått att vara utan jacka och vantar och träna hästar långt in på kvällen utan att behöva tända belysningen.

 

Löshoppningen fortsätter och vi har himla roligt. Hästarna också ser det ut som, i förrgår fick vi tex inte Mr Starbuck att sluta. Han bara fortsatte varv efter varv och såg ut att ha skit-skoj med svansen i vädret!

 

<